מבזקים
סרוגים

המשטרה תחקור יוצרי סרטון המשווים בין היס"מ לנאצים

מפכ"ל המשטרה יוחנן דנינו קיבל היום בקשה מעמותת 'בית למשפחות השוטרים' לחקור מי עומד מאחורי סרטון בו משווים בין אלימות שוטרי היס"מ לבין מעשי הנאצים. הבקשה לחקירה נובעת בעקבות ניסיון התנקשות באחד 'השוטרים הנוקמים' בנהריה שארע לפני למעלה משבוע.

עמיחי רובין | חדשות סרוגים
ח' תמוז התשע"א
המשטרה תחקור יוצרי סרטון המשווים בין היס"מ לנאצים
המשטרה תחקור יוצרי סרטון המשווים בין היס"מ לנאצים צילום: כמו הנאצים? שוטרי יס"מ בעמונה (פלאש90)

מפכ"ל המשטרה רב ניצב יוחנן דנינו קיבל השבוע פנייה מארגון 'בית למשפחות השוטרים' בבקשה לחקור הסתה נגד השוטרים.

בסרטון, שכותרתו היא "למה קוראים ליס"מ נאצים… מצאו את ההבדלים!" מובאים בזה אחר זה קטעי ארכיון בהם מכים ומתעללים חיילים גרמנים ביהודים, ולאחריהם שוטרי יס"מ מכים באלימות מתנחלים, בעמונה ובהפגנות נגד תוכנית ההתנתקות.

תאריך העלאת הסרטון לרשת, נעשה כבר לפני מספר חודשים, אבל הארגון, העוסק בתנאי הרווחה של השוטרים, הסב את תשומת לבו של המפכ"ל רק עכשיו, בעיקר לאור ניסיון ההתנקשות באלדד חדד, שוטר שהורשע בפרשת "השוטרים הנוקמים", שהעלה את סוגית בטחון השוטרים.

בפנייה כותבים בארגון: "אין כל ספק כי ההשוואה, כמו גם התיאורים המועלים בסרטון, הינם חמורים ביותר, ומעלים חשש כבד וממשי להתרת דמם של שוטרי משטרת ישראל, בידי קיצוניים אשר יצפו בסרטון", כתב נציג העמותה, עו"ד משה אלון, למפכ"ל.

"הרי ראינו כי ירי על שוטרים והשלכת רימון על תחנת משטרה כבר קרו, ואיש מאיתנו אינו רוצה לצפות בעליית המדרגה הבאה, דמם של שוטרי משטרת ישראל אינו הפקר והטיפול בנושא חייב להיות ממצה ותקיף ביותר. דמם של שופטים ושל המשנה לפרקליט המדינה אינו סמוק יותר מדמם של שוטרי משטרת ישראל".

לפתוח בחקירה

בתגובה כתב המפכ"ל דנינו: "אני דוחה בשאט נפש כל פרסום מהסוג הזה קל וחומר שזה מכוון כלפי שוטרי ישראל אשר פועלים . הפרסום קורא תיגר על פילות השוטרים."

המפכ"ל הורה לראש אגף חקירות ומדיעין לבחון את החומר ללא דיחוי ולפעול מול פרקליטות המדינה כנדרש על פי הדין לצורך "פתיחה בחקירה פלילית לשם מיצוי כל חומרת הדין עם האחראים לעריכת הסרטון והפצתו".

צפו בסרטון המדובר:

[[[ http://www.youtube.com/watch?v=L131_Dv8QHk]]]

חקירה יוחנן דנינו יס"מ משטרה נאצים סרטון