ככה מריח בית: מתכון למפרום של חגית משה - סרוגים

ככה מריח בית: מתכון למפרום של חגית משה

לאחר שסרגתי ארוחה טעימה ומעניינת במיוחד עם אחת מהנשים העסוקות בירושלים, לא יכולתי להמשיך בשגרת חיי כרגיל מבלי לבקש ממנה לפנות עוד קצת מזמנה ולגלות לנו את המתכון של המפרום המדהים הישר ממטבחה של הסבתא התוניסאית • צפו עכשיו במתכון

ככה מריח בית: מתכון למפרום של חגית משה

מתכון למפרום של חגית משה

לאחר שסרגתי ארוחה טעימה ומעניינת במיוחד עם אחת מהנשים העסוקות בירושלים, לא יכולתי להמשיך בשגרת חיי כרגיל מבלי לבקש ממנה לפנות עוד קצת מזמנה ולגלות לנו את המתכון של המפרום המדהים הישר ממטבחה של הסבתא התוניסאית לכבוד שבת.

 

מצרכים:

חצי ק"ג בשר טחון
2 בצלים בינוניים
כף שמן
פלפל שחור
מלח
1/2 כפית אבקת אפיה
פטרוזליה
8 תפוחי אדמה בנוניים
2 ביצים
1/2 כוס קמח
שמן לטיגון
כף רסק עגבניות
כף מרק עוף

אופן ההכנה:

1. מקצצים את הבצל והפטרוזיליה דק ומתבלים במלח פלפל שחור וכף שמן. לאחר מכן מוסיפים את הבשר הטחון ואבקת אפיה עם 1/4 כוס מים.

2. חוצים את תפוחי האדמה לחצי וכל חצי חוצים שוב לשניים ולאחר מכן ממלאים את תפוחי האדמה בקציצת בשר .

3. בצלחת מצפים מעט את הקציצות עם קמח ולאחר מכן טובלים בביצה (כמו בתהליך טיגון שניצלים)  לאחר מכן מטגנים בשמן עד שתפוחי האדמה והקציצה נתפסים יחד היטב

4. לאחר מכן מסדרים בסיר את הקציצות המטוגנות ומכינים את הרוטב. בכוס גדולה מערבבים רסק עגבניות, פפריקה אדומה, מרק עוף ומעט שמן עם 3-4 כוסות מים ויוצקים על הקציצות בסיר על אש נמוכה למשך לפחות שעה.

בתאבון ושבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו