ספיישל שבועות: מתכון ללזניה מתפוחי אדמה ותרד

ספיישל שבועות: מתכון ללזניה מתפוחי אדמה ותרד

שבועות בפתח וזו ההזדמנות להתחיל להכין את כל מאכלי החלב הכי טעימים שהגבינה והשמנת יכולים להפיק, אחד מהם זה לזניה אך הפעם קבלו את הגרסה היותר מעודנת שלה בשמנת ותפו"א

author-image
מתכוננים לשבועות: מתכון ללזניה ללא פסטה

מתכון ללזניה מתפוחי אדמה ותרד 

שבועות בפתח וזו ההזדמנות להתחיל להכין את כל מאכלי החלב הכי טעימים שהגבינה והשמנת יכולים להפיק, אחד מהם זה לזניה אך הפעם קבלו את הגרסה היותר מעודנת שלה בשמנת ותפו"א שיכולה להיות גם פתרון מעולה לנמנעים מאכילת גלוטן.

מנות: 8 | חלבי

מצרכים:
8 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים דק
3 חבילות עלי תרד או עלי בייבי תרד, קצוצים
שמן זית
מלח ופלפל שחור
2 מיכלי שמנת מתוקה
100 גרם חמאה
5 שיני שום, כתושות
1 כוס חלב
פרמזן מפוררת (מומלץ)

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. בסיר, ממיסים את החמאה ומטגנים את השום במשך דקה אחת בלבד. מוסיפים את השמנת והחלב, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים. מבשלים יחד במשך 6-7 דקות על אש בינונית, עד שהרוטב מסמיך.

3. מרפדים תבנית פיירקס בחצי מכמות עלי התרד הקצוצים, מזלפים מעל שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומסדרים מעל מחצית מכמות תפוחי האדמה קלופים וחתוכים ל לעובי 0.5 ס"מ.

4. יוצקים מחצית מכמות רוטב השמנת על תפוחי האדמה, מסדרים מעל את המחצית השנייה של עלי התרד ולבסוף שכבה של תפוחי האדמה הנותרים.

5. יוצקים על הכל את המחצית השנייה של רוטב השמנת, מפזרים מעל בנדיבות פרמזן מפוררת ואופים בתנור שחומם מראש במשך 40 דקות. מגישים חם עם פרמזן מפוררת מעל.

שבועות שמח!

 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
מצווה לאכול בשר בחג השבועות
| 24-05-2017 19:01
וגם חלבי.חג השבועות חל השנה ביום ראשון בי' סיון. חג שמח