צביה גורודצקי מסורבת גט כבר 17 שנה. בעלה נשלח על ידי בית הדין לכלא, אך גם צעד חריג זה לא הועיל כדי שיתן לה גט וישחרר אותה לנפשה.
צביה שובתת רעב מול משכן הכנסת, והיום הגיעו סטודנטים וסטודנטיות של תא נאמני תורה ועבודה יחד עם מרכז צדק לנשים, יד לאישה ועוד כדי לתמוך במאבקה. המטרה של צביה היא קבלת הגט, אך המפגינות דורשות שהכנסת תחוקק את חוק 'הפקעת קידושין' – שיבטל את הקידושין במקרה של סרבנות גט – צעד שאינו מותר לפי ההלכה.

עם המפגינות הגיעו לתמוך גם ח"כ מרב מיכאלי ורויטל סוויד מהמחנה הציוני ועליזה לביא מיש עתיד.
מיכל אורבנו רכזת תא נאמני תורה ועבודה באוניברסיטה העברית, ממארגנות ההפגנה: ״הגענו לתמוך במסורבות הגט, בצביה ואלישבע, לתמוך בחוק הפקעת קידושין ולשים סוף לבעיית העגונות, ולשחרר אותן לחופשי מכבלי הנישואים״.





תגובות
בני הדת הרפורמית תופסים טרמפ על המקרה למה לא נוהגים בבעל לפי ההלכה ומכים אותו עד שיאמר רוצה אני? במקום זה רוצים לשנות את ההלכה?????
מסורבות גט צריך שכולם יגיעו ויתמכו
הפקעת קידושין אחרי גיל הפוריות בעזרת השם. אבל הסרבן ישב בכלא גם אחרי הגט.
יש פתרון הלכתי, צריך לאפשר אותו יאללה מכות!!