חדשות

"החרדים ניסו להשתלט על תחנת הרדיו של הסרוגים"

במהלך הדיונים שהתקיימו בתקופה האחרונה בנושא, גילתה יו"ר סיעת הבית היהודי ח"כ שולי מועלם רפאלי כי בש"ס ישנה יוזמה לסגור את רשת 'מורשת' ולהקים במקומה תחנה חרדית במימון ממשלתי

((צילום: שאטרסטוק))

במסגרת הדיונים על חוק התאגיד מנסים בש"ס להקים תחנת רדיו חרדי במימון ממשלתי, שתהא כפופה ל'תאגיד החדשות' החדש. ל'סרוגים' נודע כי בוצעו מספר ניסיונות להביא לסגירת "רשת מורשת", תחנת הרדיו של קול ישראל, המשדרת שידורי יהדות ומורשת ומנוהלת על ידי אנשי הציונות הדתית.

במהלך הדיונים שהתקיימו בתקופה האחרונה בנושא, גילתה יו"ר סיעת הבית היהודי ח"כ שולי מועלם רפאלי כי בש"ס ישנה יוזמה לסגור את רשת 'מורשת' ולהקים במקומה תחנה חרדית במימון ממשלתי. מועלם רפאלי הצליחה לסכל את המהלך ולהשאיר את התחנה בידי הכיפות הסרוגות. בש"ס לא ויתרו וניסו לבצע מהלך נוסף להשתלטות התחנה, כך שבמקום שהתחנה תהיה כפופה לתאגיד השידור הציבורי, תהיה כפופה לתאגיד החדשות. כך למעשה באמצעות ראש הממשלה ימנו מנכ"ל מטעמם ובהתאם יאוישו בעלי התפקידים וצביון התחנה ישתנה.

ח"כ מועלם רפאלי התנגדה בתוקף והבהירה כי לא תסכים למצב בו רשת מורשת תהיה כפופה לתאגיד החדשות, אלא כפופה לתאגיד השידור הציבורי בלבד. למרות הלחצים, הצליחה לעגן בנוסף באמצעות הועדה המיוחדת את ההגדרה שהתחנה מהותה הוא לשידורי מורשת ישראל המשדרת גם אקטואליה. כמו כן הוגדר שהצביון של התחנה הינו יהודי וציוני ותכניו יהיו בהתאם.

בכדי להימנע ממשבר מול החרדים סוכם כי תוקם תחנת רדיו חרדית במימון ממשלתי הכפופה ל"תאגיד החדשות". אולם מהלך של הקמת תחנה אורך זמן שכן נדרש לקבל תדר חדש –בש"ס מנסים להגיע לפתרון בעניין.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

4 תגובות
3
שי
10.05.17

אני רק שאלה: מהו הרייטינג של רשת מורשת? אחוז וחצי? שני אחוזים? אתם חושבים שהציבור הסרוג בכלל צריך את רשת מורשת בעידן האינטרנט והתחנות האזוריות?

הצטרפו אלינו