מבזקים
סרוגים

ברק הסכים לעמוד בראשות מפלגת 'העבודה'

ראש הממשלה לשעבר, נתן את הסכמתו העקרונית לעמוד בראשות מפלגת 'העבודה' אם רוב המועמדים יסירו את שמם ויתמכו בו. מדובר ביוזמה של ח"כ טרכטנברג שלא צלחה

י"א אייר התשע"ז
ברק הסכים לעמוד בראשות מפלגת 'העבודה'
ברק הסכים לעמוד בראשות מפלגת 'העבודה' צילום: (צילום: פלאש90)

ראש הממשלה ושר הבטחון לשעבר, אהוד ברק, נתן את הסכמתו לעמוד בראשות מפלגת 'העבודה' לקראת הבחירות הבאות לכנסת ולראשות הממשלה.

על פי הדיווח בחדשות 2, מדובר ביוזמה של חבר הכנסת מנואל טרכטנברג שפעל להביא להסרת מועמדותם של כמה מהמועמדים לראשות המפלגה, לטובת אהוד ברק. טרכטנברג פעל רק לאחר אישורו והסכמתו העקרונית של ברק לעמוד בראשות המפלגה.

עוד עולה מהדיווח, כי ברק הסכים למהלך גם אם רק חלק מהמתמודדים יסירו את המועמדות ויביעו תמיכה בו. בסופו של דבר המהלך לא יצא לפועל מכיוון שרוב המועמדים לא הסכימו לוותר על ההתמודדות. עם זאת, חרף הכחשותיו של ברק על כוונותיו לחזור לזירה הפוליטית, נראה שהמהלך של טרכטנברג מצביע על כוונותיו האמיתיות של ראש הממשלה לשעבר.

אהוד ברק מנואל טרכטנברג מפלגת העבודה