מבזקים
סרוגים
מכה לרב יצחק יוסף

פרשת הגט מצפת: בג"צ פסק נגד בית הדין הרבני

שלושת שופטי בג"צ קבעו כי לבית הדין הרבני אין סמכות לדון בערעור שהגיש אדם זר על הגט מצפת. "תלך העותרת לשלום ותשקם את חייה. תם ונשלם, שבח לאל בורא עולם"

ג' ניסן התשע"ז
פרשת הגט מצפת: בג"צ פסק נגד בית הדין הרבני
פרשת הגט מצפת: בג"צ פסק נגד בית הדין הרבני צילום: (צילום: נעם פנטון/פלאש90)

בית המשפט העליון בשבתו כבג"צ, פסק היום באופן מוחלט נגד קיום הדיון בבית הדין הרבני הגדול בנושא הערעור על הגט מצפת.

שלושת שופטי בג"צ, המשנה לנשיאה אליקים רובינשטיין, חנן מלצר ויורם דנציגר פסקו נגד עמדת הראשון לציון הרב יצחק יוסף וקבעו כי לא ניתן לכנס את בית הדין הרבני הגדול כדי לערער על הגט שניתן בבית הדין המחוזי.

"הדין עם העותרת. המסקנה היא, כי יש לעשות את הצו על תנאי שיצא מאת בית משפט זה לצו מוחלט, במובן זה שבית הדין הגדול יימנע מדון בערעור שהגיש פלוני על פסק דינו של בית הדין האזורי בצפת, ואין להחלטתו מיום י"ד בחשון תשע"ז (15.11.16) תוקף בשל חוסר סמכות. תלך העותרת לשלום ותשקם את חייה. תם ונשלם, שבח לאל בורא עולם." כתב רובינשטיין.

ייתם מסע תלאותיה

יש לציין כי את הערעור על הגט שניתן מדין 'זיכוי' לאשה שבעלה נמצא במצב צמח, הגיש אדם שאינו קרוב לבני הזוג, ולכן אינו צד בהליך. קרוביהם של שני בני הזוג ובודאי האישה אינם מעוניינים בביטול הגט.

השופט חנן מלצר הוסיף בפסק הדין: "בהיותנו ערב חג החירות ראוי שנוודא כי כבודה וחירותה של העותרת 1 יכובדו, ועל דרך של צו מוחלט – ייתם מסע תלאותיה".

אליקים רובינשטיין בג"צ בית הדין הרבני הגדול הגט מצפת הרב יצחק יוסף