בית משפט השלום בירושלים יקבל בשבועות הקרובים החלטה האם לזמן את בכירי הפרקליטות שי ניצן וקודמתו בתפקיד טליה ששון להעיד במשפטו של פעיל הימין איתמר בן גביר. המדינה מתנגדת לבקשה שהגיש בן גביר בכל תוקף.
בשנת 2002 נסגרו משרדים במרכז ירושלים שבפרקליטות טענו שהם שימשו כמקום התכנסות של פעילי כך, אנשי הימין טענו כי מדובר במשרדים בהם פעילות למען עם ישראל אך הם לא שייכים לתנועת כך.
קרוב לארבע שנים שכב התיק בפרקליטות ואולם רק בשנת 2006 החליט עו"ד שי ניצן להגיש כתב אישום בתיק לאחר שלטענת בן גביר, ניצן נתקל בו במקרה, בעת שבן גביר למד בקמפוס החרדי בקרית אונו. בן גביר מאשים את ניצן כי הגיש נגדו כתב אישום רק בכדי להפריע לו בלימודי המשפטים.
בן גביר לא ויתר על לימודי המשפטים, והגיש שורה של עתירות ובקשות ובהם בקשות לחשוף את החומר המנהלי הסודי, בגינו הוגש נגדו כתב האישום, המונע ממנו את תהליך האישור להסמכתו לעורך דין. בפרקליטות התנגדו לחשיפת החומר, אך בית המשפט הורה לחשוף חלק קטן מהחומר שמאפשר הצצה נדירה של פעילות השב"כ נגד אנשי הימין.
מעקבים במשך שנתיים
מהחומר עולה כי באישור בכירי הפרקליטות נערכו מעקבים יום יומיים אחרי בן גביר ופעילי ימין נוספים במשך שנתיים.
כך לדוגמא בדו"ח מיום 4.10.2000 נכתב כי:"בן גביר נראה נוסע ברכב מסוג פיאסטה אדומה לאחר מכן נראו ברכב ברוך מרזל ופעילים נוספים", בדו"ח אחר נכתב כי "בן גביר נראה נוסע ברחוב אגריפס עם עוד מספר צעירים שהיו עימו, כשהוא מכניס לרכב מסוג פיאסטה אדומה מודעות בנושא אוהל הזדהות שנמצא במדרגות הרובע נגד החזרת הר הבית".
דו"ח אחר מיום הלוויתו של השר רחבעם זאביה הי"ד (2001) נכתב כי :" איתמר בן גביר נעקב מחשש כי יבקש לקיים פרובוקציה במהלך הלוויה. נראה נפגש עם טירן פולק ונעם פדרמן והשלושה חלפו על פני הארון שהוצב בכנסת."
וכך במשך שנתיים כמעט מידי יום ביומו נמשכו המעקבים והתצפיות. בן גביר טוען כי מדובר בפעילות אובססיבית של המדינה לדבריו: "מדינת ישראל השקיעה מיליונים, הפעלת סוכנים ומעקבים כדי לגלות שאני ארגנתי הפגנות או משמרות מחאה… המעקבים הללו מתאימים למי שנחשד בפעילות חבלנית ולא במי שמארגן הפגנות …".
עוד טוען בן גביר כי לא סתם סירבו בפרקליטות לחשוף את החומר הסודי: "מהחומר עולה כי חלק גדול מהכרוזים שהם מייחסים לי את החזקתם הוחזקו בידי אחרים ובהם סוכנים של מדינת ישראל, שי ניצן ידע זאת ובכל זאת הורה על הגשת כתב אישום היות והוא ביקש להתנכל לי באופן אישי."
"שי ניצן מנצל את סמכותו ואת הכוח האדיר שהוא מחזיק בידיו כדי לרדוף אותו באופן אישי. אם הוא לא עושה כך אין לו שום סיבה מלחשוש שאני אחקור אותו מעל דוכן העדים בבית המשפט. מי שמפחד להגיע להעיד כנראה שיש לו מה להסתיר."
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
אלי
והפעם נכנסתי למרות שאני בורח מהאתר כשכתוב לקריאת המאמר המלא לחץ כאן.
14:26 05.05.2011שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר