מבזקים
סרוגים
הנה זה מתחיל:

הדיון על החלת הריבונות ימתין לטראמפ

שרי הקבינט החליטו פה אחד לדחות את הדיון על החלת הריבונות במעלה אדומים. הסיבה: ממתינים לפגישת ראש הממשלה עם טראמפ

גיא עזרא | חדשות סרוגים
כ"ד טבת התשע"ז
הדיון על החלת הריבונות ימתין לטראמפ
הדיון על החלת הריבונות ימתין לטראמפ צילום: (צילום: Amit Shabi/POOL)

הקבינט המדיני-ביטחוני החליט לפני זמן (ראשון) פה אחד לדחות את ההצבעה על הצעת החוק להחלת הריבונות הישראלית במעלה אדומים. זאת, בתום דיון נרחב על המדיניות הישראלית כלפי ממשלו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, שהושבע בסוף השבוע לתפקיד.

"הקבינט החליט פה אחד לדחות את הדיון עד אחרי פגישת ראש הממשלה בנימין נתניהו עם הנשיא טראמפ. לקראת הפגישה יתקיים דיון קבינט נוסף", נמסר בהודעה הרשמית של הקבינט.

מוקדם יותר נוצרה מחלוקת בתוך הקואליציה כאשר יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט דחף לקיים הצבעה על החוק כבר היום בישיבת ועדת השרים לענייני חקיקה, ואילו נתניהו פעל כדי לדחות את ההצבעה בתואנה כי זה עשוי להביך את ממשל טראמפ. בנט הסכים אתמול לדחות את ההצבעה, ולקיים במקום זאת דיון מדיניות מקיף על סוגיית הריבונות.

אחד מיוזמי החוק לסיפוח מעלה אדומים, ח"כ יואב קיש (הליכוד), שוחח מוקדם יותר היום עם ראש הממשלה, ואמר כי "לא הסכמתי להסיר את ההצעה מסדר היום, על אף שאני מבין את הרגישות מול הממשל החדש. לדעתי, נכון יותר יהיה להעביר את הצעת החוק בוועדת השרים ולהמתין עם ההצבעה במליאה עד לאחר עדכון הנשיא טראמפ. יחד עם זאת, הסכמתי לקבל את הכרעת הקבינט המדיני-ביטחוני לזמן הזה".

בנימין נתניהו דונלד טראמפ מעלה אדומים ריבונות