לא רק הברחות:

ההסתבכות החדשה של באסל גטאס

לאחר כתב האישום שהוגש נגדו בחשד להברחת טלפונים למחבל השוהה בכלא בישראל, חבר הכנסת הערבי זומן לחקירה בלהב 433 במסגרת פרשה נוספת בה הסתבך

ההסתבכות החדשה של באסל גטאס
צילום: (צילום: מגד גוזני/פלאש90)

היחידה הארצית של המשטרה, להב 433, חקרה היום (ב') באזהרה את חבר הכנסת הערבי באסל גטאס (הרשימה המשותפת), בחשד לביצוע עבירות זיוף, קבלת דבר במרמה, רישום כוזב והלבנת הון. זאת במסגרת חקירת פרשת השחיתות במפלגת בל"ד, בנוגע לכספים שהתקבלו במפלגה ומימנו את פעילותה.

חקירתו של גטאס בוצעה באישור היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט. את החקירה מנהלת להב 433 בסיוע הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור, ובלווי המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה.

על פי המידע שבידי חוקרי להב, במשך תקופה ארוכה זרמו למפלגה מיליוני שקלים מארגונים שונים בעולם הערבי בהם מקטאר. חלק מהכסף הוברח לישראל בדרכים שונות, גם במזוודות מזומנים. בסך הכול זרמו למפלגה מיליוני שקלים.

ח"כ באסל גטאס מסר בתגובה כי "החקירה היא לא יותר מרדיפה פוליטית של המפלגה ופעילותה במטרה לפגוע בתדמית הפוליטית שלה. התזמון התמוה של הזמנתי לחקירה הוא המשך להתנהלות הפסולה של המשטרה במטרה להשפיע על התיק המשפטי תוך ניסיון לייצר אווירה עוינת סביבי. ניסיון זה לא יצלח, וגם לא הרדיפה הפוליטית".

(צילום: אבי חי, ynet)

תגובות

3
3
מחבל טרוריסט בכנסת
16.01.17

צוחק מי שצוחק אחרון - וזה רק ההתחלה -שירקב בכלא עד סוף

2
רפי
16.01.17

אם לא יכניסו אותו לכלא אפשר לקפל את מדינת סדום הזאת ולהשליך אותה לים..

1
עמך
16.01.17

ערבי אינטלקטואל שנמצא בעמדה בכירה. יעשה כל המאמצים לצאת מיזה. ערבי אוהב ערבים. מה רציתם שר'אטס יאהב יהודים?