לא צריך להתנזר: המתכון לסופגנייה דיאטטית - סרוגים

לא צריך להתנזר: המתכון לסופגנייה דיאטטית

בעקבות המלחמה של שר הבריאות, ליצמן בסופגניות- החלטנו קודם כל לבדוק מה העם הנבחר חושב! ולתת לכם מתכון לסופגניות דיאטטיות טעימות ובריאות

14.12.16 15:20  י"ד בכסלו תשעז
לא צריך להתנזר: המתכון לסופגנייה דיאטטית
  (צילום אילוסטרציה: shutterstock)

מתכון לסופגנייה דיאטטית

בעקבות המלחמה של שר הבריאות, ליצמן בסופגניות- החלטנו לבדוק מה העם הנבחר חושב! היכנסו עכשיו להצביע וקבלו מתכון לסופגניות דיאטטיות שיצליחו לגשר בין המתנגדים לאהובי הסופגניות.

 מנות: 10| פרווה

מצרכים:
2 1/4 כוסות (315 גרם) קמח מנופה
כפית מלח
חצי כוס (125 גרם) חלב שקדים
25 גרם שמרים טריים/חצי קובייה
50 גרם דיאטיפ
100 מל' (כחצי כוס) מחית תפוחי עץ
25 גר שמן קוקוס
2 כפות ברנדי
כפית גרידת לימון

אופן הכנה:
1.עובדים עם מיקסר ו-וו לישה,ממסים שמרים טריים עם חלב שקדים ודיאטיפ, מוסיפים קמח מנופה עם מלח ,מחית תפוחי עץ, שמן קוקוס,ברנדי וגרידת לימון, ולשים עד לקבלת בצק הומוגני ונעים למגע.

2.מתפיחים את הבצק כ 45 דקות בסביבה חמימה.

3.לאחר שהבצק הכפיל את נפחו ,מוציאים אוויר ומחלקים ל 10 כדורים שווים בגודלם.

4.מקבקבים לעגולים עם קרום עליון חלק. ומתפיחים בשנית.

5.אופים את הסופגניות ב 165 מעלות כ 15 דקות לערך.

6.לאחר האפייה מחממים מעט שמן קוקוס ומטגנים קלות לקבלת ברק וטעם מיוחד.

7.ממלאים בריבת תות ללא סוכר. מקשטים בריבה ומגישים.
טיפים: 

1.ניתן למלא בממרחים נוספים דלים בקלוריות ולגוון את הטעמים.

2.ניתן רק לאפות את הסופגניות ולהגיש מייד ,הטיגון הקל מעניק מרקם ומראה עשיר.

3.ניתן להחליף במתכון את מחית תפוחי העץ במחית בננות.

==========

המתכון באדיבות הקונדיטור אורן בקר, ממסעדת 'מאפו'

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו