כשהזמן קצר: מתכון לעוגת שוקולד ללא אפיה - סרוגים

כשהזמן קצר: מתכון לעוגת שוקולד ללא אפיה

כשהשבת נכנסת מוקדם ואין זמן לאפות עוגה, הפתרון המושלם הוא עוגת שוקולד ואגוזים ללא אפייה, שתתחסל בלי להשאיר שריד

כשהזמן קצר: מתכון לעוגת שוקולד ללא אפיה
  עוגת שוקולד ללא אפיה (צילום מתוך יוטיוב)

מתכון מהיר לעוגת שוקולד ואגוזים

כשהשבת נכנסת מוקדם ואין זמן לאפות עוגה, הפתרון המושלם הוא עוגת שוקולד ואגוזים ללא אפייה שתתחסל בין רגע.


מנות: 10| חלבי (ניתן להפוך גם לפרווה)

מצרכים:

800 גרם ביסקוויטים
כוס (100 גרם) אגוזים קצוצים- אגוזי מלך, אגוזי לוז, פיקאן
סירופ שוקולד
כוס סוכר
1/2 כוס אבקת קקאו
כוס מים
150 גרם חמאה מומסת
כפית תמצית וניל
לציפוי העוגה:
1/2 כוס (120 גרם) שמנת מתוקה (35% שומן)
1 ו1/4 טבלאות שוקולד (120 גרם)

אופן ההכנה:

1.לשבור את הביסקוויטים לחתיכות קטנות לתוך קערה גדולה.

2.לחמם מחבת ולקלות את אגוזי המלך ושאר האגוזים הקצוצים עם סוכר חום על אש בינונית למשך  כ -5 דקות, לערבב כל הזמן שהאגוזים לא ישרפו.

3.להוסיף את האגוזים קלויים על הביסקוויטים. ולשים בסיר סוכר ואבקת קקאו ולערבב בהדרגה עם המים.

4. על אש בינונית מוסיפים את החמאה/המרגרינה לקקאו ולסוכר למשך כ 7-8 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד.

5. לאחר הרתיחה של החמאה עם הקקאו מורידים מהאש ומוסיפים תמצית וניל. ומניחים לקירור בטמפרטורת החדר במשך כ 10-15 דקות.

6. יוצקים את הסירופ על הביסקוויטים ואגוזים בעזרת כף גדולה. מעבירים את התערובת לתוך תבנית עוגה עגולה מומלץ 9 אינץ '(23 ס"מ) או במחבת קפיצית 9 אינץ' (23 ס"מ) עם תחתית מרופדת בנייר אפיה.

7. לעצב את תערובת הביסקוויטים והשוקולד באמצעות גב כף או מרית. ולהכניס למקפיא במשך כ 30 דקות עד שעה 1 לפני הכנת ציפוי השוקולד.

8. לציפוי העוגה מרתיחים שמנת בסיר עד למצב רתיחה. ולאחר מכן לשפוך את השמנת החמה על השוקולד השבור לקוביות ולהמיס  במשך דקה. ולערבב עד קבלת תערובת חלקה.

9. ליצוק את הציפוי על עוגת השוקולד ולהכניס למקרר כ 3-4 שעות או למשך כל הלילה לפני ההגשה.

הצעת הגשה: לקשט עם אגוזים קלויים, לחתוך לפרוסות ולהגיש!.

שבת שלום! ניסיתם בבית? אל תשכחו לשתף אותנו.

מקור

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
3 תגובות - 3 דיונים מיין לפי
1
מרגרינה
| 16-11-2016 5:25
המתכון נראה מצוין. נא כיתבו אם ניתן להמיר את החמאה/מרגרינה בשמן וכיצד.. המרגרינה כבר שנים לא חברה בביתנו..תודה.
2
כמה סוכר חום
ורד | 16-08-2018 18:24
לא כתוב כמה סוכר חום
3
יצא מאוד מאוד מאוד טעים.
פיונה | 02-08-2019 13:25
קצרתי את הזמנים של הקירור ששמתי במקפיא.15 דקות לא יותר.יצא מושלם