מנה קלה לראש השנה: מתכון לטלה מקורמל על מצע תפו"א

מנה קלה לראש השנה: מתכון לטלה מקורמל על מצע תפו"א

בראש השנה הזה תוכלו להפתיע את האורחים שלכם במנת שף מיוחדת והכי חשוב קלה להכנה ו'ספריבס בקר' מקורמל עם צ'ילי על מצע תפוחי אדמה כבר לא ישמע לכם כמו סיפור קולינרי בלתי ניתן להשגה

author-image
מנה קלה לראש השנה: טלה מקורמל על מצע תפו"א
  מתכון ספריבס מקורמל על מצע תפוחי אדמה (צילום: יחצ, רודריגז)

מתכון לטלה מקורמל על מצע תפו"א.

ראש השנה מתקרב אלינו בצעדי ענק ושאלת 'מה לבשל' מרחפת באוויר. חובבי הקולינריה שבנינו ודאי ישמחו לשמוע שאחת ממסעדות השף המובילות בירושלים, הסכימה לשחרר מתוך המטבח המפואר שלה מתכון לאחת מהמנות הבולטות במטבח הקולינרי, מנת 'ספריבס בקר'.

'ספריבס בקר', הם בעצם נתחי צלעות טלה שבעזרת מתכון קל ומובן במיוחד  תוכלו לגלות שהן גם לא כל כך קשות להכנה כמו שהן נשמעות לכם.

מתכון לספריבס בקר ביתי מקורמל עם צ'ילי על מצע תפוחי אדמה

המתכון מיועד ל-12 מנות.

מצרכים:

  • 2 יחידות 'ספריבס' (נתחי צלעות טלה)
  • חצי כוס סוכר
  • 20 שיני שום שלמים
  • מעט גינג'ר
  • קורט צ'ילי גרוס
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מקל למון גראס
  • כפית קורנפלור

אופן ההכנה:

מפזרים מעט מלח ופלפל לפי הטעם על נתחי הספריבס השלמים, מניחים בתבנית ואוטמים עם נייר אפיה ונייר כסף ואופים בתנור למשך כשעה וחצי דקות בחום של 180 מעלות.

לרוטב:

מקרמלים בסיר 100 גרם סוכר, מוסיפים מעט גינגר את מקל הלימון גראס ו-כ20 שיני שום שלמים. מערבבים היטב עד לאיחוד ומוסיפים מהנוזלים שהצטברו בתבנית לאפיית הספריבס. לאחר מכן מפרזים מעל מעט צילי גרוס.

מביאים לרתיחה ומסמיכים את הרוטב באמצעות כפית קורנפלור. יוצקים את הרוטב על הבשר במשך כ-10 דקות כשהתבנית פתוחה, תוך כדי מריחה של הנתח בכל שתי דקות.

אופן ההגשה:

חותכים כל נתח למנות של 3 עצמות ומגישים על מצע של פירה תפו"א.

את הפירה מומלץ לתבל בלימון, מלח ופלפל.

==

המתכון באדיבות אלי מנחם, שף מסעדת רודריגז בירושלים.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו