מבזקים
סרוגים
סערת אופק בוכריס:

מבוכה במגזר: כתב אישום חמור נגד אופק בוכריס

לאחר חקירה שארכה מספר חודשים, הודיע הפצ"ר, תא"ל שרון אפק, כי נגד תא"ל אופק בוכריס הוגש כתב אישום חמור בעבירות מין חמורות הכוללות אונס

ט"ו תמוז התשע"ו
מבוכה במגזר: כתב אישום חמור נגד אופק בוכריס
מבוכה במגזר: כתב אישום חמור נגד אופק בוכריס צילום: (צילום: גיל נחושתן/ynet)

פרשת אופק בוכריס.

כתב אישום הוגש היום (חמישי) נגד מפקד חטיבת גולני לשעבר, תת אלוף אופק בוכריס, על עבירות של אונס, מעשה סדום, מעשה מגונה והתנהגות בלתי הולמתכך דיווח כתב חדשות 10, אור הלר.

בהודעת הפרקליטות הצבאית נאמר כי ההחלטה להגיש את כתב האישום התקבלה לאחר הליך שימוע ארוך. "מדובר בקצין ולוחם עתיר זכויות, והפרקליט הצבאי הראשי מסר כי ההחלטה התקבלה בלב כבד", לשון ההודעה.

עם זאת, נאמר בהודעת הפרקליט הצבאי הראשי, תת אלוף שרון אופק, כי מהחקירה שבוצעה עלו ראיות לכאורה לכך שבוכריס "ביצע מספר עבירות מין חמורות כלפי חיילת זוטרה בשירות חובה, וכלפי קצינה, בעת שהשתיים שירתו תחת פיקודו כמפקד חטיבת 'גולני'".

כזכור, הפרשה החלה כאשר רגע לפני מינויו לתפקיד ראש חטיבת המבצעים של צה"ל, הוגשו שתי תלונות נגד בוכריס מצד חיילת וקצינה ששירתו תחתיו במהלך שירותן הצבאי. בעקבות התלונות בוכריס הודח מהצבא ומינויו בוטל.

במסגרת החקירה נערכו לכל הצדיים חקירות פוליגרף ואף נערכו מספר עימותים בין הקצין הבכיר לאחת המתלוננות.

במהלך כל שלבי החקירה, חוקרי המשטרה הצבאית ייחסו רמת אמינות גבוהה למתלוננת הראשית, וזאת לאור עדויות תומכות על אישיותה מגורמים בחטיבה המכירים את כל המעורבים בפרשה. "אנחנו לא מאמינים שאופק עשה דבר כזה, אבל המתלוננת לא שקרנית ולא תמציא עלילה שכזו", אמרו.

באשר למתלוננת השנייה, הקצינה, הדעות היו חלוקות ובכל מקרה החשדות נגד תא"ל בוכריס במקרה זה היו ברף הנמוך, אולם העובדה שיש שתי תלונות נגדו החמירה את מצבו של בוכריס. עם זאת, בניגוד לחקירות מצ"ח קודמות נגד קצינים שנחשדו בביצוע עבירות מין בחיילות הכפופות להם, במקרה של תא"ל בוכריס לא נמצא "אקדח מעשן" בדמות הודעות טקסט.

 

אופק בוכריס פרשת אופק בוכריס פרשת הקצין הבכיר