חדשות המגזר

הרב אליהו: מצווה אחת מקיימים ומצווה אחת לא?

רבה של העיר צפת הביע כאב מאירועי הטרור הרצחניים שאירעו בסוף השבוע וקורא למדינת ישראל לנקום ברוצחים: "צריך לקיים את מה שהתורה אומרת ללא פחד"

((צילום: יונתן סינדל/פלאש90))

רבה הראשי של העיר צפת, הרב שמואל אליהו, קורא למדינת ישראל לנקום ברוצחים ובשולחיהם ומגדיר זאת כמצווה.

"צריך להפסיק לתת כסף למחבלים ולסגור להם את המים והחשמל", אמר הרב אליהו בראיון לרדיו 'קול ברמה'. לדבריו: "זה דבר נוראי, זה תורה, נקמה זה מצוות התורה, צריך להפנות את השאלה הזו לכל חברי הכנסת והשרים: על פי ההלכה אסור למכור להם נשק וברזל אז למה אנחנו מביאים להם כספים וברזל?".

הרב אליהו תקף את השרים הדתיים שבקבינט ואמר כי הם אינם מקיימים את כל מצוות התורה: "מצווה אחת מקיימים ומצווה אחת לא מקיימים? זה מצוות התורה בדיוק כמו מצוות השבת, צריך לקיים את מה שהתורה אומרת ללא פחד".

"עכשיו אי אפשר לנחם, זו לא השעה, אבל יש מצווה לנקום, יש מצוות נקמה בפראי האדם האלה. זו מצווה שמוטלת על מדינת ישראל לבצע את הנקמה ברוצחים האלה. הרשות הפלסטינית קוראת כיכרות ורחובות על המחבלים האלה מכספי המסים שלנו, המשפחות שלהם יקבלו כסף – אנחנו מעודדים אותן אנחנו נותנים להן את האפשרות להסית".

האזינו להספד של הבת אורית

חדשות המגזר

00:00/00:00

האזינו להספדים של הכלות מרים ויסכה

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

1 תגובות
1
משה
03.07.16

אני לא מבין על מה הרב מתפלא מתי היה אכפת לראשי המדינה ( הדתיים ושאינם דתייים ) ממה שהתורה אומרת??????????????

הצטרפו אלינו