מבזקים
סרוגים
עדיין משדר ב'גלי ישראל'

דב הלברטל: "נתן מאיר רוקד על הדם של אשתו"

בשידור בתחנת הרדיו של יו"ש 'גלי ישראל' שוב תקף השדר החרדי דב הלברטל משפחות שכולות, הפעם היה זה בעלה של דפנה מאיר הי"ד שלדעתו "מתפרסם על חשבונה"

עמיחי רובין | חדשות סרוגים
י"א ניסן התשע"ו
דב הלברטל: "נתן מאיר רוקד על הדם של אשתו"
דב הלברטל: "נתן מאיר רוקד על הדם של אשתו" צילום: שוב תוקף משפחות שכולות (קובי ישעיהו/כיכר השבת)

הפובליציסט החרדי דב הלברטל כונה בעבר "אמיר חצרוני של החרדים", אך הפעם נראה שאפילו הוא הגזים ועוד בתחנת רדיו שאמורה לייצג את ציבור המתנחלים.

בתכנית 'לא סותם את הפה' ברדיו גלי ישראל בה הוא משדר, התייחס היום (ג') הלברטל למסע של נתן מאיר בעלה של דפנה הי"ד שנרצחה בביתה על ידי מחבל ערבי, להעיד במועצת הבטחון של האו"ם.

"אני אגיד את זה בצורה חריפה נתן מאיר רוקד על הדם של אשתו, הוא נוסע לחו"ל לנאום באו"ם ומתפרסם על חשבונה".

יש לציין כי אין זו הפעם הראשונה בה הלברטל מתייחס בזלזול כלפי משפחות שכולות של נפגעות טרור. לפני כשנה פרסם באתר כיכר השבת טור המתייחס לאירועים במלאות שנה לחטיפת ורציחת שלושת הנערים, וכתב בין היתר "כמה טוב שהם נחטפו ונהרגו. כי אם הם לא היו נחטפים ונהרגים, לא היה ניתן לעשות פסטיבל בפארק ברעננה. שם יבואו זמרים, זמרות, סלבריטאים וכל המי ומי, ושלוש האימהות ואנשים יישאו נאומים וידברו על אחדות וישירו שירים. וההמונים יתרגשו ויתגעשו וירימו ידיים וידליקו נרות. ושוב ידברו על אחדות. אז זה לגמרי לא רע שהם נחטפו. אולי בכלל יהפוך ההייד פארק לאירוע שנתי. תלוי באינטראקציה ובהצלחה התקשורתית".

בעקבות הדברים כונה הלברטל "אמיר חצרוני" של החרדים, ומגיש 'לא סותם את הפה' אראל סג"ל אמר כי הוא אינו יכול להגיש איתו עוד את התכנית ביחד – מה שהביא להשעייתו של הלברטל מהתחנה. אך אחרי זמן קצר הוא חזר לשדר, והנה הוא גם ממשיך בדברים נגד המתיישבים והמשפחות השכולות.

מגלי ישראל נמסר בתגובה: "הדברים נאמרו בלהט ויכוח על הטיפול בשכול בתקשורת. דב הלברטל נדרש והתנצל לאחר כמה דקות".

גלי ישראל דב הלברטל דפנה מאיר לא סותם את הפה נתן מאיר