מבזקים
סרוגים

בן דהן מכחיש: "מכתב ההתפטרות שלי מזויף"

בשעות האחרונות מופץ ברשתות החברתיות מכתב התפטרות בשמו של הרב אלי בן דהן, שמכחיש כל קשר למכתב. "זה שקר. אין לי מושג מי מפיץ אותו"

ח' אדר ב' התשע"ו
בן דהן מכחיש: "מכתב ההתפטרות שלי מזויף"
בן דהן מכחיש: "מכתב ההתפטרות שלי מזויף" צילום: (Danielle Shitrit/FLASH90 )

מי הפיץ מכתב התפטרות בשמו של הרב אלי בן דהן מתפקידו כסגן שר הבטחון?

בשעות האחרונות מופץ ברשתות החברתיות וברשת הוואטסאפ מכתב התפטרות בשמו של סגן שר הבטחון, הרב אלי בן דהן, לראש הממשלה בנימין נתניהו.

במכתב, נכתב בין היתר, כי עקב חוסר מילוי ההסכמים הקואליציוניים ובעקבות הסערות האחרונות סביב סוגיית הזקנים בצה"ל, פרשת התודעה היהודית, וההחלטה מאמש (חמישי) שלא לזמן את הרבנים הראשיים לטקס הכנסת ספר תורה בצה"ל, בן דהן אינו יכול להמשיך בתפקידו כסגן שר הבטחון ולכן מודיע על התפטרותו.

במכתב, שכאמור ממוען לראש הממשלה נתניהו, נכתב: הנדון: "אדוני ראש הממשלה כידוע לך במסגרת ההסכמים הקואליציוניים שבין מפלגת הבית היהודי לליכוד הוסכם שאקבל תפקיד סגן שר במשרד הביטחון עם סמכויות פעולה במספר רב של תחומים. לצערי עם כניסתי לתפקיד, לא הועברו לי הסמכויות בהתאם להסכם שנחתם. ולבד מהנ"ל אין עמדתי נשמעת במשרד הביטחון- במספר רב של נושאים אשר היו אמורים להיות נידונים איתי כנציג הציבור דתי. ציבור אשר חרט על דגלו להיות חלק מהצבא ושולח למשימה הלאומית הזו את מיטב בניו. כך לא נשמעה דעתי בנושא של הפרדה בקווי האוטובוסים, תודעה יהודית, גילוח זקנים, ההדרת הרב מלמד ועוד".

"להפתעתי הרבה לאחרונה פורסם שהרבנים הראשים לא יוכלו להשתתף בהכנסת ספר תורה בצה"ל ועל דבר זה איני יכול לעמוד מהצד. בהדרת הדת הזו שמתבצעת בחסות שר הביטחון יש להילחם בתוקף", כתב הרב בן דהן.

בסוף המכתב, הממוען גם לשר הבטחון וליו"ר 'הבית היהודי', נכתב: "איני מסוגל לעשות זאת בהיותי סגן שר. ע"כ אני מגיש לך בזאת את התפטרותי מתפקיד סגן שר מבמשרד הביטחון. בטוחני שאוכל לייצג את בוחרי נאמנה בתפקיד אחר".

בעקבות הפצת המכתב קיבל בן דהן הודעות רבות המבקשות לחזק אותו. בהודעה אחת אשר הגיעה לידי 'סרוגים', נכתב לרב בן דהן: "כל הכבוד על ההתפטרות! עשית מעשה אמיץ ונכון!".

אלא שכאמור, הרב אלי בן דהן מכחיש מכל וכל כי הוא זה שהפיץ את המכתב. בהודעה נוספת שהגיעה ל'סרוגים' הגיב הרב בן דהן באחת מקבוצות הוואטסאפ כי זה "שקר. לא יודע מי מפיץ אותו. גם הנימוק לא נכון".

הבית היהודי הרב אלי בן דהן מכתב התפטרות