אחרי שחוקקו את "חוק הדגל", המחייב מוסדות ממשלתיים לרכוש דגלי ישראל רק מתוצרת ישראל, פונים ארבעת חברי הכנסת האחראים על החוק, למוסדות ציבור נוספים כדי שיצטרפו לרוח החוק.
במכתב ששלחו חברי הכנסת שלי יחימוביץ' ומגלי ווהבה (העבודה), אופיר אקוניס (ליכוד) ואלכס מילר (ישראל ביתנו), הם פונים לגופים אשר אינם כלולים בחוק וביקשו מהם להחיל על עצמם את החוק באופן וולנטרי.
הגופים שהתבקשו לפעול בצורה ציונית הם הסוכנות היהודית, הקרן הקיימת לישראל, ההסתדרות החדשה והסתדרות העובדים הלאומית.
במכתב מסבירים הח"כים כי מוסדות הציבור האלו, לא נכללו בחוק, כדי לזרז את חקיקתו. עם זאת פנו הח"כים לראשי המוסדות וביקשו מהם: "אף שאינכם כלולים בחוק אנו פונים אליכם בבקשה לנהוג מעתה, מתוך בחירה שלכם, ברוח החוק ולהזמין את דגלי הלאום אך ורק מתוצרת הארץ."
"אנו סבורים שלרכש ברוח זו יש משמעות הן מן הבחינה הלאומית והציונית, והן בשל העובדה הפשוטה שהדבר מייצר תעסוקה לכמה וכמה מתפרות בארץ אשר היקף עבודתן ירד באופן משמעותי והן נאלצו לפטר עובדים. הסיבה לכך היא שהזמנת הדגלים נעשתה בשנים האחרונות רק בחו"ל (סין, הונדורס וכו')".
נוסח המכתב ששלחו חברי הכנסת:
לפני כחודשיים פרסמנו ב"סרוגים" כי בנק הפועלים החליט להענות לבקשתה של שלי יחימוביץ' http://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2011/01/FLAG-LAW.jpgואת דגלי הלאום שהוא מחלק בכמות גדולה בקמפיין יום עצמאות, ירכוש אך ורק בישראל במקום בסין כפי שהיה נוהג עד עתה.
חוק ציוני נוסף שחוקקה יחימוביץ', הוא חוק הטקסטיל הביטחוני, המחייב את כוחות הבטחון (צה"ל, משטרת ישראל, השב"ס ועוד) לרכוש מדים רק מתוצרת ישראלית.

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים