מבזקים
סרוגים
הרב שטרן נגד בג"צ:

הרב שטרן זועק: "הסירו מאיתנו את החרפה הזאת"

רבה של ירושלים, הרב אריה שטרן, תוקף החלטת בית המשפט להרוס את בית הכנסת בגבעת זאב בעוד כשבועיים. "אי אפשר שבמדינה יהודית בית משפט יהרוס בית כנסת"

גיא עזרא | חדשות סרוגים
כ"ב חשון התשע"ו
הרב שטרן זועק: "הסירו מאיתנו את החרפה הזאת"
הרב שטרן זועק: "הסירו מאיתנו את החרפה הזאת" צילום: (צילום: פלאש90)

סערת פינוי בית הכנסת 'איילת השחר'.

רבה של ירושלים, הרב אריה שטרן, יוצא במתקפה נגד בג"צ וזאת בעקבות החלטתו להוציא לפועל את הרס בית הכנסת 'איילת השחר' בגבעת זאב, תוך שבועיים.

כאמור, לפני כשעה (רביעי) פורסם ב'סרוגים' כי בית המשפט החליט אמנם לדחות את ההרס בשבועיים בכדי לאפשר למשטרת ישראל להשלים את ההכנות אך לא חזר בו מההחלטה להרוס את בית הכנסת.

בגילוי דעת שפרסם הרב שטרן והגיע לידי 'סרוגים' כתב הרב שטרן: " מבלי להיכנס לכל הצדדים המשפטיים בפרשת בית הכנסת אשר בגבעת זאב, הרי זה ברור שעדיין לא נקבע באופן סופי למי הבעלות על הקרקע, ולהיפך קיימת אפשרות ריאלית שהבעלים הרשמיים יהיו מאלה שרוצים למנוע את ההריסה".

הרב שטרן מדגיש כי "אי אפשר להשלים עם הרעיון שבית הכנסת ייהרס מכוח צו מטעם המדינה היהודית שמאושר ע"י בית המשפט".

הרב שטרן מתייחס גם לאיסור ההלכתי בהריסת בית כנסת כל עוד לא נבנה אחד חדש: "מיותר לציין שיש איסור הלכתי מפורש להרוס בתי כנסת ואיסור זה כתוב בתורה, שנוי במשנה ומשולש בהלכה, והרי זה ממש מזעזע לחשוב שיש אפשרות ששלוחי המדינה יעלו על הקרקע עם דחפורים ויהרסו בניין מפואר של בית כנסת ר"ל".

"הנני קורא לכל האחרים והממונים מטעם המדינה שיסירו מאיתנו את החרפה הנוראה הזו כדי שלא נפגע חלילה מחרון אף אלא נזכה לרחמי שמים שאנו כל כך זקוקים להם בייחוד בתקופה הזו".

 

איילת צהשחר הרב אריה שטרן