חדשות חרדים

זה התנאי של אריה דרעי לתמיכה בתקציב המדינה

השר לקידום הפריפריה, הנגב והגליל, אריה דרעי, הצהיר כי אם תוכנית מע"מ 0 בתחבורה הציבורית לא תאושר, אזי סיעתו תצביע נגד תקציב המדינה. "כולם צריכים ליהנות מתחבורה ציבורית במחירים נמוכים"

((אלכס קולומיסקי/פלאש90))

יו"ר מפלגת ש"ס, השר לקידום הפריפריה, הנגב והגליל, אריה דרעי, הצהיר אתמול (שלישי) כי אם תוכנית מע"מ 0 בתחבורה הציבורית לא תאושר, אזי סיעתו תצביע נגד תקציב המדינה.

את הדברים אמר דרעי, עד לפני מספר ימים שר הכלכלה, במהלך דיון משנה בוועדת הכלכלה לתחבורה ציבורית.

במהלך הדיון הבהיר דרעי כי התוכנית למע"מ אפס בתחבורה הציבורית עלתה לאחר שהתברר שהורדת המע"מ על מוצרי יסוד לא תגיע לכיסו של הצרכן.

לדבריו: "רוב נוסעי התחבורה הציבורית הם צעירים ומבוגרים שאין להם רכב פרטי והורדת המע"מ תסייע להם".

דרעי הצהיר כי "ש"ס לא תתמוך בתקציב המדינה אם לא יבוטל המע"מ בחקיקה על תחבורה ציבורית לכלל הנוסעים. כולם צריכים ליהנות מתחבורה ציבורית במחירים נמוכים, והכוונה שבשנת 2016 זה יתחיל בחקיקה".

בתוך כך, בתחילת השבוע, לאחר סערה רבה, אושר מינויו של אריה דרעי לשר הפריפריה. לפני כשבועיים הודיע דרעי על כוונתו לפנות את מקומו במשרד הכלכלה וזאת מכיוון שהוא אינו מוכן לחתום על סעיף 52 שיאפשר את העברת מתווה הגז.

בסופו של יום, דרעי יבל תוספת של כ-300 מליון שקלים למשרד לפיתוח הנגב והגליל, ושמו של המשרד שונה להמשרד לקידום הפריפריה, הנגב והגליל.

מי שמחליף כעת את דרעי ומשמש כשר הכלכלה הוא ראש הממשלה בנימין נתניהו, המחזיק גם בתיק החוץ והתיק לשיתוף פעולה איזורי.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

3 תגובות
3
רמי
04.11.15

למרות הקושי - כל הכבוד לדרעי אין סיבה שנוסעי האוטובוסים יממנו את הטבות המס למיוחסים

הצטרפו אלינו