מבזקים
סרוגים

בל"ד: "לא מסכימים עם הודעת גינוי הפיגוע"

חברי הכנסת של בל"ד טוענים כי הודעת גינוי הפיגוע שפרסם חבר הכנסת איימן עודה, פורסמה שלא על דעתם, וכי היעדרותם מישיבת הסיעה נוצלה בכדי להפיצה

גיא עזרא | חדשות סרוגים
ז' חשון התשע"ו
בל"ד: "לא מסכימים עם הודעת גינוי הפיגוע"
בל"ד: "לא מסכימים עם הודעת גינוי הפיגוע" צילום: (צילום: David Vaaknin/POOL/FLASH90)

אמנם יו"ר הרשימה הערבית המשותפת, חבר הכנסת איימן עודה, פרסם אתמול (שני) הודעת גינוי לפיגוע הרצחני בתחנה המרכזית בבאר שבע במהלכו נרצח לוחם גולני עומרי לוי הי"ד, אך נראה כי הודעתו של עודה בשם חברי הרשימה המשותפת לא מייצגת את כלל החברים בה.

בתגובה להודעת הגינוי אמרו גורמים בבל"ד, בה חברים חברי הכנסת ג'מאל זחאלקה וחנין זועבי, כי ישיבות הסיעה מוחרמות על ידם כבר שבועיים ושאר חברי הסיעה ניצלו את היעדרותם והוציאו הודעה בשמם.

בשיחה לוואלה news! אמרו גורמים בבל"ד כי "אנחנו מחרימים זה שבועיים את ישיבת הרשימה המשותפת".

הגורמים הבהירו כי "היעדרות בל"ד מישיבת הסיעה נוצלה על מנת להוציא הודעה לתקשורת שחברי בל"ד לא מסכימים לתוכנה".

הגורמים מבקשים להדגיש כי על פי ההסכם הודעות לתקשורת יוצאות רק לאחר הסכמתם של כל גורמי המפלגה.

בתגובה להאשמות על ניצול היעדרותם של חברי בל"ד, גורמים ברשימה המשותפת אמרו כי ההחלטה, כמו שאר החלטות הסיעה, התקבלה במהלך ישיבת הסיעה.

עוד נטען כי ההודעה נוסחה במשותף על ידי חברי הכנסת של חד"ש, רע"מ-ותע"ל שנכחו במקום.

איימן עודה ג'מאל זחאלקה הרשימה הערבית המשותפת