מבזקים
סרוגים

ליצמן: "הממשלה יכולה ללכת לערבים ולמר"צ"

סגן השר יעקב ליצמן מגיב לדיווח לפיו ראש הממשלה ושר האוצר סיכמו על קיצוץ בהסכמים הקואליציוניים: "לא אתן לגעת בקצבאות הילדים ובתקציב הישיבות. הממשלה יכולה ללכת לערבים ולמר"צ, יש להם אופציות. "ההסכם נחתם לפני חודש-חודשיים, הם יודעים בדיוק על מה הם חתמו"

צבי שיימן | חדשות סרוגים
א' תמוז התשע"ה
ליצמן: "הממשלה יכולה ללכת לערבים ולמר"צ"
ליצמן: "הממשלה יכולה ללכת לערבים ולמר"צ" צילום: (צילום: נעם פנטון/פלאש90)

סגן שר הבריאות יעקב ליצמן בראיון שנערך לפני זמן קצר עם מני גירא שוורץ ודוד חכם ברדיו "קול חי" מדגיש נחרצות כי לא יאפשר פגיעה בתקציב הישיבות ובקצבאות הילדים, פגיעה שיכולה לעלות לדבריו בשלמות הממשלה.

בטרם התייחס לדיווח על פגישת שר האוצר וראש הממשלה, נשאל על מצוקת הנדל"ן במגזר החרדי: "אנחנו מחכים קודם כל לראות מה הממשלה הולכת להציע. בהסכם הקואליציוני יש לנו סעיפים שאנחנו אמורים לקבל לפיהם ויש כמה אמירות בנושא זה. קודם כל, נראה מה שהממשלה עושה לכולם (לציבור הכללי).

בהתייחס לדיווח לפיו ראש הממשלה ושר האוצר סיכמו על קיצוץ בהסכמים הקואליציוניים, בהם הכספים שהובטחו בין היתר לש"ס וליהדות התורה אמר: "אני לא מאמין לזה. הם יודעים שהקואליציה היום היא 61 (מנדטים)".

ואם ליברמן יצטרף או משהו אחר?

ליצמן: "הם יכולים ללכת מיד לכולם. הממשלה יכולה ללכת לערבים ולמר"צ, יש להם הרבה אופציות. אם הם רוצים את החרדים הם יתנו את ההסכם, מה שחתמו. ההסכם נחתם לפני חודש-חודשיים, הם יודעים בדיוק על מה הם חתמו.

זאת אומרת שאתה לא תקבל שום קיצוץ בהסכמים הללו?

ליצמן: "חד משמעית, אני לא אתן לגעת בקצבאות הילדים ואני לא אתן לגעת בתקציב הישיבות. חד משמעית!

עד לכדי שלמות הממשלה והקואליציה?

ליצמן: "יכול להיות שיכניסו את הערבים… יכול להיות…".

יעקב ליצמן קיצוץ קיצוץ בתקציב רדיו קול חי