מבזקים
סרוגים
מסוכן בירושלים?

תנועת אריאל בהנחיות לשבת: קחו אתכם סלולרי

לקראת 'שבת ירושלים' בה מתארחים חניכי תנועת אריאל בבירה וצועדים לכותל, נשלחה המלצה לקומונוריות "לקחת פלאפון להליכה לכותל בתרמיל או בתוך בגד מוצנע ובתנאי שיש עירוב"

גיל קלנר | חדשות סרוגים
כ"ב אייר התשע"ה
תנועת אריאל בהנחיות לשבת: קחו אתכם סלולרי
תנועת אריאל בהנחיות לשבת: קחו אתכם סלולרי צילום: קחו פלאפון לשבת בירושלים. תנועת אריאל

במוצאי שבת הקרובה (בחוקתי) יחול יום ירושלים, ובתנועת הנוער 'אריאל' יציינו את השבת ב'שבת אירוח' של מספר סניפים בסניפי ירושלים. בשבת צפויה פעולה משותפת של הסניפים המארחים והמתארחים ובצהרי השבת יצעדו החניכים לעבר הכותל המערבי שם יערכו מפקד, פעילות, שיחות עם רבנים ובסיום תפילת ערבית חגיגית ליום ירושלים עם צאת השבת.

כהכנה לשבת, שיגרה התנועה מסמך הוראות לקומונריות ובו הדרכות והנחיות לקראת השבת כולל לוח זמנים מומלץ ודרישות בטחוניות לאישורים עבור הצעדה בירושלים. אחת מהן אומרת "ניתן לקחת פלאפון להליכה לכותל בתרמיל או בתוך בגד מוצנע ובתנאי שבתוואי הדרך יש עירוב".

גורם בתנועה מסר לסרוגים כי ההנחיה יצאה בעקבות המצב הבטחוני בירושלים והצורך להזעיק עזרה במקרה חירום. ההנחיה באישור רבנים ובאופן שממעט את איסור טלטול המוקצה.

חילול שבת יום ירושלים תנועת אריאל