מבזקים
סרוגים
אין עוד הסכם

נתניהו לא משחרר; בנט לא מתפשר; אך יש התקדמות

בליכוד הסכימו כי שקד תמונה לשר התרבות והספורט, אך מסרבים לדרישת בנט לתוספת תקציב למשרד החינוך. סלע מחלוקת נוסף - השליטה במשרד הדתות. הדיונים יימשכו

תומר ניר | חדשות סרוגים
י' אייר התשע"ה
נתניהו לא משחרר; בנט לא מתפשר; אך יש התקדמות
נתניהו לא משחרר; בנט לא מתפשר; אך יש התקדמות צילום: יש התקדמות במגעים. בנט ונתניהו (מרים אלסטר, פלאש90)

היום בצהריים יחתמו 'כולנו' ו'יהדות התורה' על ההסכם הקואליציוני עם הליכוד, אך עם 'השותפה הטבעית' – הבית היהודי, העניינים עדיין תקועים.

אתמול נועדו עד השעות הקטנות של הלילה ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו"ר הבית היהודי השר נפתלי בנט ודנו בנושאים העומדים במחלוקת.

בפגישה אושר סופית כי הבית היהודי תקבל את תיק החינוך (עבור בנט) ואת תיקי התרבות והספורט (מיועד לאיילת שקד), אך טרם אושר העברת תיק החקלאות (מיועד לאריאל) לידי הבית היהודי.

בנוסף, טרם נמצא פתרון לדרישותיו של בנט לתוספת של מיליארד שקלים למשרד החינוך בכדי לממן את גרעונות המשרד ולהוסיף סייעת שנייה בגני ילדים. בבית היהודי חזרו על הצהרתם מאתמול לפיה אין טעם להכנס למשרד של גרעונות ובעיות ועל כך שבליכוד לא מוכנים לתת לבנט כלים להצליח בחינוך.

נושא נוסף שכנראה נסגר אך לא סופית הוא העברת ראשות ועדת החוקה לבית היהודי (מיועד לסלומינסקי), והמשבר העיקרי הוא סביב השליטה בתיק הדתות. ש"ס דורשים את המשרד לעצמם, בבית היהודי לא מוכנים להפקיר אותו לידיים חרדיות ודורשים שותפות במשרד (כסגן שר) דרישה לה מתנגדים בש"ס. כרגע גם סוגיה זו לא נפתרה והיא תידון גם בפגישה של ראש הממשלה עם נציגי ש"ס.

הבית היהודי הליכוד מו"מ קואליציוני נפתלי בנט