מבזקים
סרוגים

"רוצים לעלות לישראל אבל נדרשים להיבחן שוב"

תכנית מיוחדת שמקדם סגן השר לשירותי, דת הרב אלי בן דהן, תסייע להעלאת אלפי יהודים מצרפת באמצעות הכרת המדינה בתעודות ההסמכה לרבנות של צרפת. "עלינו לזרז הכרה בתעודות ההסמכה של הרבנות באמצעות מסלול מיוחד".

גיא עזרא | חדשות סרוגים
כ"א טבת התשע"ה
"רוצים לעלות לישראל אבל נדרשים להיבחן שוב"
"רוצים לעלות לישראל אבל נדרשים להיבחן שוב" צילום: pkta 90

רבנים רבים ששוחחו עם סגן השר לשירותי דת, הרב אלי בן דהן, טענו בפניו כי הם מעוניינים לעלות לישראל יחד עם קהילותיהם אולם הם נמנעים לעשות זאת, בעקבות הצורך שלהם להתחיל את מבחני הרבנות מההתחלה למרות שבצרפת הם כבר מוכרים כרבנים וזכו לתעודות סמיכה לאחר שנבחנו על החומרים הרבים שלמדו.

בעקבות זאת, החל הרב בן דהן לקדם תכנית שתאפשר הכרה בתעודות ההסמכה של רבני צרפת.

כזכור, בשנת 2014 ערך הרב בן דהן ביקור ברפובליקה הצרפתית במהלכה נפגש עם רבני קהילות ומנהיגים יהודים ונחשף לבעיית הקליטה של מנהיגי הקהילות היהודיות-צרפתיות, בישראל.

לדברי בן דהן, הרבנים הסבירו בשיחות איתו כי מדובר במחסום בירוקרטי של הרבנות הראשית והמשרד לשירותי אשר מונעות מהם לעלות ארצה.

"מבחינת הרבנים הדרישה להיבחן שוב בארץ על כל החומר מחדש היא בלתי הגיונית ומאלצת אותם לוותר על העלייה לארץ בשל התהליך הארוך שכרוך בבחינה על החומר מחדש", אמר הרב בן דהן.

לדבריו: "בשל כך אפעל בשיתוף עם הרבנות הראשית לישראל לקדם תכנית מיוחדת למציאת פיתרון להכרה בתעודות הסמיכה של הרבנים הצרפתים בישראל. צריך לזכור שכל רב שעולה לישראל, מעלה איתו יחד רבים מבני הקהילה שלו".

לדברי בן דהן, אין סיבה שהמערכת האקדמית בישראל תכיר בתארים ובאוניברסיטאות של צרפת ואילו המדינה היהודית לא תכיר בתעודות הסמיכה של אחיה

הרב אלי בן דהן צרפת רבנים