חדשות

בנט על מענק המילואים: אם אין תקציב אפעל להשיגו

יו"ר הבית היהודי, שר הכלכלה נפתלי בנט, פנה לראש הממשלה לקיים דיון דחוף בנושא מענק המילואים, "לא אסכים לכך שיפגעו המילואימניקים שלחמו בעמוד ענן".

בנט על מענק המילואים: אם אין תקציב אפעל להשיגו
צילום: פלאש90

לאחרונה, הוציאו בצה"ל איגרת המעדכנת את מדרג הימים והסכומים לפיהם יקבלו המילואימניקים מענקים בסוף החודש הקרוב, לקראת ל"ג בעומר המוכר כיום ההוקרה למערך המילואים.

לאחר הבדיקה התברר כי חלה הרעה בסכומי הכסף בהם יזוכו חיילי המילואים בעקבות שינוי בטווחי מדרגות ימי הגיוס וזאת עקב גיוס נרחב של מילואימניקים למבצע עמוד ענן שגרם לחריגה תקציבית.

משמעות הדרוג מחדש היא כי המענק המוגדל יינתן למי ששרתו 27 ימי מילואים בשנה האחרונה, בעוד בשנה שעברה היו מספיקים 20 ימי מילואים למענק המוגדל. שיעור הפגיעה עומד על כאלפיים שקל עבור כל משרת מילואים.

בתגובה לדברים פנה יו"ר הבית היהודי, שר הכלכלה, נפתלי בנט במכתב לראש הממשלה בו הוא דורש דיון דחוף בנושא. בנט אמר היום כי "לא אסכים לכך שיפגעו המילואימניקים שלחמו בעמוד ענן.

התייצבות חיילי המילואים למען הגנה על הבית מצריכה לתת להם תוספת ובטח לא לגרוע מהם אדרוש בממשלה למצוא תקציב לטובת אנשי המילואים, ואם לא ימצא אפעל בממשלה להשיגו. ההון האנושי ורוח ההתגייסות הם הבסיס לכלכלה שלנו, גם בימים שבהם יש קושי תקציבי".

במכתבו לראש הממשלה כתב בנט: "בכל יום ובייחוד בימים שבהם ישנו צורך בשמירה על רוח ההתנדבות בקרב אזרחי ישראל אני סבור שכולנו תמימי דעים בצורך בהגנה על זכויותיהם של חיילי המילואים שלנו".

תגובות

4
4
חנוך
18.04.13

ככה זה נראה כשבנט נלחם לקצץ בלומדי התורה ומאדיר ומאליל את לוחמי המילואים, מי שלא מבין בערכו של לימוד תורה אינו מכבד אפילו את כיפת הגרוש שעל ראשו.

3
עמוס ארליך
18.04.13

זה משהו מגזרי. כנסו לראות למה. מכיוון ששליש ממשרתי המילואים גרים ממזרח לקו הירוק. ובנוסף לזה, גם שני השלישים הנוספים אינם כוללים ערבים ורק מעט חרדים.

2
צורי
18.04.13

אם יקחו את ההקצבה מכל השקרנים שאינם לומדים יספיק לכולם

1
DSGUI
18.04.13

1נמאס מהמנטרה לומדי התורה מדובר גם בשקרנים שאינם לומדים די לשקר של הרבנים המשתפים עימם פעולה מתוך חמדה לקיצבה . הרבנים נוכלים ומי שאינם לומדים ומקבלים פטור נוכלים כמותם .או באיזה לומדי תורה בנט נלחם מקסימום הוא נלחם ברבנים נוכלים ותלמידיהם כשופכי דמים כמו שאמר לא אחר מהרב שך זצוק"ל .