חדשות

מערכה נוספת בבית היהודי: מי יגייס את הנהגת הצעירים

הנהגת הצעירים מצטרפת למערכה בבית היהודי, כששני המועמדים מנסים לגייס את תמיכתם. אחרי שיו"ר 'צעירי הבית היהודי' לשעבר, נריה כנפו הצטרף לאורלב, בתמורה להבטחה כי להנהגת הצעירים יוקם תפקיד רשמי במפלגה. במטה הצעירים כבר פרסמו התחייבות דומה של נפתלי בנט.

מערכה נוספת בבית היהודי: מי יגייס את הנהגת הצעירים
צילום: צמוד. אורלב ובנט (פלאש90)

מלחמת הקרדיטים בבית היהודי נמשכת.

הדיל שעשו המתמודדים לראשות הבית היהודי מחלחל גם אל הצעירים בתנועת הבית היהודי.

נריה כנפו הקים את צעירי הבית היהודי ועמד בראשו בהתנדבות, לאחרונה פרש מתפקידו כדי לעמוד בראש מטה הבחירות של יוני שטבון, אך עזב את תפקידו לאחר כחודש. מאז הוא מחפש להשתלב במטה אחד המחנות המתמודדים בפריימריז.

על פי מידע שהגיע ל'סרוגים' גישש כנפו אצל שני המתמודדים, כדי שלאחר הבחירות יהפוך תפקיד יו"ר ההנהגה הצעירה לתפקיד רשמי במפלגה הכולל משכורת. אורלב הסכים לעסקה, וכנפו בחר לתמוך בו. אחרי שתיקה ארוכה ואי הבעת תמיכה באף מתמודד הודיע כנפו בשבוע שעבר, על תמיכתו באורלב במרוץ לראשות המפלגה. "אני בוחר בהנהגה המשותפת" הוא כתב בדף הפייסבוק שלו ביום שישי שעבר.

אתמול (ב') הוא כבר היה יותר ממוקד "מחר נודיע על פריצת דרך משמעותית בנושא שילוב כוחות צעירים בתנועת הבית היהודי – מפד״ל. בואו וקחו חלק בכינוס שיתקיים בישיבה התיכונית גבעת שמואל בשעה 16:00." כשהוא מתכוון לכנס הבחירות המרכזי של אורלב.

המתחרים השוו את ההצעה

תמיכתו של כנפו באורלב, לא התקבלה יפה אצל חבריו שהגיבו להודעתו במילים "איך נפלו גיבורים, בפח".

מי שלא אהב את חבירתו של כנפו לאורלב, הם גוף אחר של בבית היהודי בשם 'צעירים במרכז'. לדבריהם, לפני כשבועיים הם פנו לשלושת המתמודדים (דאז) עם בקשה זהה לפיו בנוסף לתפקיד רשמי של הנהגת הצעירים, ישולבו צעירים מהם בלשכות הח"כים ותגובש קבוצת כח של צעירים בועידת המפלגה.

כנפו, הם טוענים, לקח להם את הרעיון ומכר אותו לאורלב, כדי שזה יודיע אותו היום בכנס הפעילים שהוא עורך היום. כדי להקדים את הפרסום, פרסמו 'צעירים במרכז' את הודעתו של בנט, המסכים להצעה במתווה דומה ומפרסם אותה היום, כמה שעות לפני אורלב.

במטה הצעירים הדגישו כי הם אינם תומכים בבנט, אלא רק דורשים את ייצוגם של הצעירים במרכז לאחר הבחירות. "גוף הצעירים הוא נייטראלי וחשוב שהוא יישאר כזה. המטרה הייתה לקבל את הצעירים ואנו שמחים ששני המועמדים קיבלו את הדרישה".

נריה כנפו אומר ל'סרוגים' בתגובה: "אני באופו אישי הצטרפתי להנהגה המשותפת אך לא הגוף של צעירי הבית היהודי שהוא ניטרלי. קיבלתי הבטחה שלצעירים יהיה ייצוג אבל לא באופן פרסונאלי אלא אחרי בחירות ובצורה דמוקרטית." כנפו מאשר כי פנה גם אל בנט, אך זה סרב להפגש איתו.

דובר 'צעירי הבית היהודי' אלון טננבאום אמר לסרוגים: "תנועת צעירי הבית היהודי לא לקחה, ולא תיקח חלק בקמפיין של איש מן המועמדים וכן לא תסייע לאיש מהם תמורת הבטחות."

"צעירי הבית היהודי רואים חשיבות עליונה בהשתלבותם של צעירי בכל מוסדות המפלגה. החל מהרשימה לכנסת, ועד כצירים בועידה ובסניפים המקומיים. מיותר לציין שיש טעם נפגם בחבירה של ארגון צעירים, לכאורה ניטראלי, לאחד מן המועמדים, בעקבות הבטחות או 'דילים'."

"צעירי הבית היהודי מודים לנריה כנפו על פועלו במשך השנים האחרונות, ומאחלים לו הצלחה בהמשך דרכו."

תגובות

4
4
עסקנים קטנים
30.10.12

כל הכבוד על המידע החשוב! ראוי שכולנו נדע מה עומד מאחורי כל חובורות הציעירם האלה שקמים חדשות לבקרים וטוענים שכל מה שחשוב להם זה רווחת הדור הצעיר.

3
מוטי
30.10.12

חבל שהצעירים חושבים שאפשר לקנות בוחרים גם בנט שאני תומך בו, אני לא תומך בכל הרשימה שהוא מציע. שכל אחד יחשוב מה נכון להצלחת התנועה ולא שיקולים נוספים. כי היום ללא הצלחת התנועה, שום דבר אחר לא יעזור. עדיף כבר להצטרף לצעירי הליכוד ולהיעזר בחכ"ים הצעירים ו/או הדתיים שיש שם. אם נצליח להגדיל את כמות המנדטים ובהמשך ימצא פיתרון לאיחוד מלא של כל התתי מפלגות, אפשר לבנות ביעילות מערכת ארצית לנוער ולצעירים ולסטודנטים ועוד. כל הדיבורים וההבטחות של היום, תלויים בהצלחה בבחירות הקרובות ובמחיקת כל המפלגות למפלגה אחת ומאוחדת ולא כמו היום שאתה מסיים פריימריס בבית היהודי, אתה צריך לחכות לרשימת האיחוד שעוד לא התאחדה עם בן ארי ואלדד ואח"כ יהיו דיבורים עם הרב אמסלם לצרף גם אותו. עד שהרשימה נסגרת, עלולים לאחר את הרכבת ולהפסיד מנדטים. לכן אני מקווה שלמרות הכל תהיה הצלחה ובעקבותיה, איחוד מלא ולבחירות בעוד 5 שנים כבר נוכל לדבר על הישגים בבחירות.כרגע תעזרו לבנות צעירים ולא לשכשך ידיים בכל הבוץ. זה יפיל את הכל

2
אליה
30.10.12

די לכל הקשקושים אורלב חייב להיבחר. חייב!

1
פשוט בדיחה
30.10.12

פעילים קטנים, חסרי ניסיון שמנסים לדחוף את השם שלהם לכתבות ברשת, כדי לסדר לעצמם סידורי עבודה. יוחאי.. נו באמת..בנתיים עשית רק בלאגן. עם 30 לייקים בפייסבוק, לא עושים מהפכות.. תתחילו לעשות משהו עם החיים שלכם ואז תרוצו