חדשות

עדות להרס: כיצד הורסים היס"מ בתים באישון לילה

מעיין קרליבך, תושבת המאחז תקוע ד', מספרת לשושי גרינפלד כיצד זה מרגיש כאשר כוחות יס"מ ומשטרה באים באישון לילה ומנפצים את הבית שהיא ובעלה בנו בעמל רב. "הצצתי בחלון הייתי בטוחה שמדובר במחבלים, החזקתי את הנשק, אבל מהצצה בחלון התבדו חששותי"

עדות להרס: כיצד הורסים היס"מ בתים באישון לילה
צילום: צילום מתוך הסרט של שושי גרינפילד

מעיין קרליבך, תושבת המאחז תקוע ד', מספרת כיצד כוחות היס"מ הרסו את ביתה שלה ושל בעלה, יגאל. הבית נהרס לפני כשלושה שבועות כאשר כוחות יס"מ הגיעו באישון לילה לבית הזוג הצעיר, אחרי כמה דקות לא נשאר דבר מכל מה שבנו במקום.

בעדות אישית מספרת מעיין קרליבך לצלמת שושי גרינפלד על טראומת ההריסה, על היום שאחרי וכיצד מתמודדים עם העובדה שמעכשיו היא חסרת בית. בעלה יגאל, הוא נפגע פעולות איבה והוא הולך על קביים. מעיין נמצאית חודש אחרי ניתוח קיסרי עם תינוק קטן. בסרט היא מספרת שהיא שאלה את כוחות היס"מ לאן היא והתינוק שלה אמורים ללכת בקור הזה והשוטרים ענו לה "שתשב באוטו".

שושי גרינפלד, (יוצרת "הבן הסורר") קבלה טלפון מקרובת משפחה שסיפרה לה על התרחשות האירוע. גרינפלד הגיעה למקום חמושה במצלמה וראיינה את מעין קרליבך. (נועם קידר צילם את הריסת הבית. סטילס: שילה כינרתי)

גרינפלד אמרה לסרוגים שמה שהביא אותה למקום עם מצלמה "זה הסיפור המזעזע של הפגיעה בזכויות האדם של תושבי המאחז". גרינפלד אמרה כי "פעולת הרס כזאת לא עושים לאף אחד במדינה, וכל מי שאכפת לו מזכויות אדם צריך למחות על ההרס והפגיעה במשפחה".

תגובות

10
10
חנן
05.01.11

אכן מזעזע ומטריד מאוד מה זה השוטרים רעולי הפנים האלה? לאן הגענו?

9
יהודי כואב
05.01.11

עכשיו אני מבין את הנערים שקוראים ליס"מ ולמנהל האזרחי עכשיו אני מבין את הנערים שקוראים ליס"מ ולמנהל האזרחי בכינוים שמזכירים אנשים עם מגפיים שחורות ומדים שחורים לפני 75 שנה

8
חננאל ג.
05.01.11

זה לא אנושי איך המדינה מעיזה לעשות כך ליולדת ולאדם נכה? מה זה? איבדנו כל צלם אנוש?