חדשות

בעצתך תנ"כני: חידון התנ"ך של סרוגים (3)

חידון התנ"ך בציורים של גולשי סרוגים. בכל שבוע יציג לפניכם אלחנן גורדצקי ציור המרמז לפסוק או חלק ממנו מתוך אחד מספרי התנ"ך. הביטו היטב בציור כי כל פרט בו חשוב לפתור את החידה. הצלחתם לפתור ענו בטוקבקים, והוסיפו מראה מקום.

בעצתך תנ"כני: חידון התנ"ך של סרוגים (3)

לפניכם ציור המרמז על פסוק או חלק ממנו מתוך אחד מספרי התנ"ך. שימו לב היטב לפרטים השונים בציור, שיעזרו לכם לפתור את החידה.

את החידה הקודמת, שהייתה יחסית קשה, פתר מתן צור, ששאל אם יש פרס.

אז כרגע אין, אבל אולי בהמשך, ננסה לארגן איזה צ'ופר.

החידה הפעם פחות קשה, אז נראה אתכם פותרים.

תגובות

3
3
הלל
27.12.10

אולי וְהָיָה כָּל הַנּוֹתָר בְּבֵיתְךָ יָבוֹא לְהִשְׁתַּחֲו‍ֹת לוֹ לַאֲגוֹרַת כֶּסֶף וְכִכַּר לָחֶם?

2
צבי
27.12.10

בראשית מז יוסף המשביר טו וַיִּתֹּם הַכֶּסֶף, מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם וּמֵאֶרֶץ כְּנַעַן, וַיָּבֹאוּ כָל-מִצְרַיִם אֶל-יוֹסֵף לֵאמֹר הָבָה-לָּנוּ לֶחֶם, וְלָמָּה נָמוּת נֶגְדֶּךָ: כִּי אָפֵס, כָּסֶף. טז וַיֹּאמֶר יוֹסֵף הָבוּ מִקְנֵיכֶם, וְאֶתְּנָה לָכֶם בְּמִקְנֵיכֶם--אִם-אָפֵס, כָּסֶף. יז וַיָּבִיאוּ אֶת-מִקְנֵיהֶם, אֶל-יוֹסֵף, וַיִּתֵּן לָהֶם יוֹסֵף לֶחֶם בַּסּוּסִים וּבְמִקְנֵה הַצֹּאן וּבְמִקְנֵה הַבָּקָר, וּבַחֲמֹרִים; וַיְנַהֲלֵם בַּלֶּחֶם בְּכָל-מִקְנֵהֶם, בַּשָּׁנָה הַהִוא.

1
אלחנן
30.12.10

לשים לב לכל הפרטים להלל, אם יש פרט מסוים בולט הוא חייב להיות בפסוק כמו שלט "הנהלה".. אם זה הציפור מהחידה הקודמת זה סתם בשביל ההומור, אבל חשובים הפרטים, לזה התכוון המשורר.. בהצלחה לכולם בחידות הבאות! יבואו בע"ה אחרות יותר קשות..