ההצבעה נפתחה: הבחירות לראשות העבודה יצאו לדרך
הבחירות לראשות מפלגת העבודה יצאו לדרך, כש-51 אלף המתפקדים יבחרו את יו"ר המפלגה מתוך ארבעה מועמדים: יאיר גולן, איתי לשם, עזי נגר ואבי שקד. כל הפרטים

ההצבעה בבחירות לראשות מפלגת העבודה נפתחה הבוקר (שלישי), כאשר ארבעה מועמדים מתמודדים על ראשות המפלגה: יאיר גולן, איתי לשם, עזי נגר ואבי שקד. הזוכה יחליף בתפקיד את היו"ר היוצאת מרב מיכאלי, שכיהנה בתפקיד משנת 2021.
ההצבעה תתקיים באופן מקוון, חשאי ושוויוני – כשחברי המפלגה יוכלו להצביע מטלפון נייד או ממחשב אישי. לטובת מצביעים המעוניינים בכך, יופעל אתר הצבעה פיזי בתל אביב.

יאיר גולן (צילום: יונתן זינדל\פלאש 90)
ההצבעה נפתחה בשעה 10:00 ותסתיים הערב בשעה 19:00, כשהתוצאות צפויות להתפרסם באזור השעה 21:00, בכפוף לאישור ועדת הבחירות.
בוועדה אמרו כי פנקס הבוחרים העדכני של מפלגת העבודה מונה 51,747 חברות וחברים, כשמאז ההכרזה על הפריימריז בינואר האחרון התפקדו 20,002 חברים חדשים. עוד נאמר כי החלוקה המגדרית בין חברי וחברות המפלגה כמעט שוויונית – כ-26 אלף גברים וכ-25 אלף נשים.

עזי נגר. ארכיון (צילום: אוליביה פיטוסי\פלאש 90)
מנכ"ל מפלגת העבודה, ניר רוזן, אמר כי "אני מברך את למעלה מ-20 אלף האזרחיות והאזרחים שהצטרפו אלינו כדי להקים ביחד בית פוליטי גדול ונחוש למחנה הדמוקרטי-ליברלי. אין לי ספק שנגיע לבחירות הקרובות ערוכים ומחוזקים, בדרך לשינוי ההנהגה שכל כך נחוץ למדינת ישראל. אני קורא ל-50 אלף חברות וחברי המפלגה לממש את זכותם הדמוקרטית ולהצביע בבחירות לראשות המפלגה. ההצבעה בבחירות תהיה דיגיטלית ומאובטחת, באמצעות ממשק פשוט ונגיש. מפלגת העבודה יוצאת לתקופה חדשה ואני מקווה שבקרוב יבואו גם ימים טובים יותר למדינת ישראל".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו