מתכון לפסח: טנזיה טעימה ממש כמו במרוקו
למרות שאת המאכל המרוקאי הטעים נהוג לאכול בראש השנה, יש כאלו שמכינים אותו בכל חג. כך תכינו טנזיה מרוקאית בעצמכם, בקלי קלות
טנזיה הוא מאכל המזוהה עם המטבח המרוקאי, המורכב מפירות יבשים ולעיתים מוגש בתוספת של בשר בקר, כבש או עוף. למרות שנוהגים לאכול את המנה בראש השנה ובט"ו בשבט, היא לגמרי מתאימה גם לליל הסדר, ותשדרג את שולחן החג שלכם.
מצרכים
3 בצלים פרוסים דק
200 גרם משמשים מיובשים
200 גרם שזיפים
100 גרם חמוציות
חופן אגוזי לוז
3 מקלות קינמון
2 כפות סילאן
1 כף דבש
3 כפות סוכר לבן
2 כפות סוכר חום
קמצוץ פלפל שחור וכפית כורכום
כוס מים
5 כפות שמן
אופן הכנה
מחממים סיר ומניחים את הבצלים, וכשהם מזהיבים מוסיפים 1/3 כוס מים ומערבבים. מאדים את הבצל עד שהמים מתאדים ושוב חוזרים על הפעולה. מוסיפים את השמן ו2 כפות של סוכר חום עד שהבצל מקבל גוון מקורמל.
מוסיפים את שאר המצרכים (כולל המים שנשארו) ומערבבים היטב מספר דקות. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומשאירים את הסיר שעה על הגז. במהלך הבישול לבדוק שלא נגמרו הנוזלים; המרקם צריך לצאת כמו ריבה
בתאבון!
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו