נכדו של החטוף לסרוגים: "היעד הראשון - להשיב אותם הביתה" - סרוגים

נכדו של החטוף לסרוגים: "היעד הראשון - להשיב אותם הביתה"

במאהל בסמוך לקריה נמצאות משפחות חטופים שהחליטו לעלות מדרגה במאבק. בראיון לסרוגים מתאר דקל נכדו של עודד ליפשיץ השבוי בעזה את תחושותיו אל מול מקבלי ההחלטות ולא מהסס לבקר את הצלב האדום

לירן וינשטיין, חדשות סרוגים
נכד החטוף: היעד הראשון - להשיב אותם הביתה
  דקל ליפשיץ (צילום: סרוגים)

בקריה בתל אביב עשרות מפגינים ממשפחות החטופים הקימו מאהל בדרישה להשיב את יקיריהם, אחד מיושבי המקום הוא דקל ליפשיץ נכדו של עודד שנחטף מקיבוץ ניר עוז בשבת שמת תורה. סבתו יוכבד הייתה המשוחררת הראשונה. בשיחה עם 'סרוגים' הוא דורש מהמדינה שתעשה את המוטל עליה ותשיב את סבו מהשבי בעזה ולא מהסס למתוח ביקורת על הצלב האדום.

עם שמקדש את חיי החטופים

בפתח הדברים התייחס דקל ללחץ המופעל על שרי הקבינט והחשש כי יפגע במאמצי הלחימה. "אני חושב שאנחנו עם שמקדש חיים ואנו מקדשים את חיי החטופים, זה צריך להיות מבחינתנו במעלה הראשונה שלנו", מציין.

לדבריו, "אתה לא תשמע אחד מאיתנו שחושב שלא צריך למוטט את חמאס ולא חושב שהלחימה מוצדקת בהקשר ולא בהקשר לחטופים. אני יודע רק דבר אחד, סבא שלי נמצא שם וזו חובתה של המדינה להחזיר לי אותו וצריך להיות במעלה הראשונה.

על הצלב האדום: "התרופות שסבא שלי צריך לא מגיעות אליו"

לאורך החודשיים וחצי עולות הטענות כלפי התנהלות הצלב האדום והאו"ם שאינם דואגים מספיק לשלומם של החטופים. ליפשיץ דורש מאותם ארגונים לפעול במהירות האפשרית. "הצלב האדום חד משמעית צריך לפעול, זו אחת מהאמנות הכי בסיסיות שלו שצריך לעזור לשבויים, זו הסיבה שהוא קיים, סיוע הומניטרי לשבויים ולעזור בנושא הזה".

לדברי הנכד, "אני לא יודע מה הם עושים, אבל אני יודע שסבא שלי כנראה לא נמצא עם תרופות והן לא מגיעות אליו. הם נמצאים ברמה הבריאותית הכי נמוכה שהם יכולים להיות בה, מורעבים בלי רופא שיבדוק אותם לפחות וזה משהו שהצלב האדום חייב לבצע, אין פה ספק בכלל, אני לא יודע מה הם עושים אבל רואה את השורה התחתונה שזה לא קורה כנראה".

אתה חושב שהממשלה פועלת מספיק כדי להשיב אותם?

"אני חושב שהממשלה צריכה חד משמעית לעשות מאמצים להשיב את החטופים, המאבק שלנו לא טוען שהם לא עושים את זה אלא להזכיר להם כל הזמן שאנחנו מקדשים את החיים וצריך לזכור ושתבוא החלטה וזה יהיה קשה לבלוע את זה, צריך לזכור שזה היעוד הראשון שלנו להשיב אותם הביתה".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
10 תגובות - 7 דיונים מיין לפי
1
אזרחי מדינת ישראל...
לא מתנהגים אליהם יפה בלי אוכל לא רואים יום ולא לילה אני לא יודע עד שהחיילים שלנו יחזירו אותם מקווה שהם חיים ימח שמם המחבלים הורגים אותם לא נותנים להם אל-כל לא נותנים להם חיים שקטים אני מתפלל לבורא עולם שהם יחזרו בריאים ושלמים בעזרת השם יתברך שמו של של מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא ישמור עליהם כל חיילינו אזרחינו אמן | 22-12-2023 9:13
אזרחי מדינת ישראל אני לא יודע אם החטופים או השבויים חיים למה אני יגיד לכם כול פעם המחבלים מודיעים זה מת אזרח חייל מת חיילת מתה אזרחית מתה הם ממזרים הם הורגים אותם לא
2
צר לי. היעד הראשון הוא השמדת החמאס.
מיכה | 22-12-2023 9:15
אם החמס לא יושמד, יהיו עוד חטופים עם כל המשמעויות.
3
פרצוף של גוי....
מקבי | 22-12-2023 9:35
פרצוף של גוי. ערב רב.
מסתתר אחרי מקלדת...
מקבי גיבור | 22-12-2023 16:14
מסתתר אחרי מקלדת
4
לצערי, עם כל...
רואה חשבון | 22-12-2023 9:43
לצערי, עם כל הכאב על החטופים הוא טו עה. היעד העליון והעחקרי של הממשלה והצבא הוא לשמור על חייהם של על אזרחי ישראל וכמובן גם על החיילים. לכן אסור לעשות עסקה לשחרור החטופים יהיה שתסכן את חייהם של אזרחי מדינת ישראל או של החטופים. המשפחות הולכות שולל אחרי רונן ףצור שמטרתו היא פוליטית ובהתנהגות שלהם הם פוגעים בשחרור החטופים.
הם אזרחים וחיילים,...
גם החטופים | 22-12-2023 23:29
הם אזרחים וחיילים, שהיעד העיקרי והעליון הוא לשמור עליהם
5
ילד יקר של...
שלום ק. | 22-12-2023 9:56
ילד יקר של סבא,אני מאמין בכל לבי שהממשלה עושה ככל יכולת לשחרר את החטופים ובינהם גם סבא שלך,ונקווה שזה יקרה במהרה בימנו ולא כמו במקרים אחרים שעד היום לא הגיעו לפתרונם.
6
האם להחזיר אותם...
תיא | 22-12-2023 10:02
האם להחזיר אותם הביתה אומר אחרי שיהיה מה שיהיה כמה שירצחו לאחר מכן בגלל מחבלים עם דם על הידיים או בלי דם עדין משוחררים
7
הסבא שלך עזר...
יבגני | 22-12-2023 13:17
הסבא שלך עזר לערבים הם אוהבים אותו
לך תתחלף עם...
תתבייש יבגני | 22-12-2023 16:13
לך תתחלף עם עודד ליפשיץ