לפני מסיבת העיתונאים: נתניהו שוחח עם ביידן
לאחר אישור עסקת החטופים לפני מסיבת העיתונאים נתניהו שוחח עם נשיא ארה"ב ג'ו ביידן ומודה לו על הסיוע בהגעה למתווה לשחרור החטופים.

לאחר אישור עסקת החטופים אמש (ג) ולפני מסיבת העיתונאים המשותפת עם שר הביטחון יואב גלנט והשר בני גנץ, ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח עם נשיא ארה"ב ג'ו ביידן ומודה לו על הסיוע בהגעה למתווה לשחרור החטופים.
יותר מוקדם היום פורסם כי ערב יציאתה הצפויה של עסקת החטופים עם ארגון הטרור חמאס לפעולה: גורם מדיני מאשר: "לא בטוח, שנעצור ב-50 חטופים, לגבי אפשרות של הפרת ההסכם בידי ארגון הטרור הוסיף: "כל ירי יחשב כהפרה, האם זה יחשב כפיצוץ העסקה זאת כבר שאלה אחרת"
דברי הגורם מדיני: "כל ירי יחשב כהפרה, האם זה יחשב כפיצוץ העסקה זאת כבר שאלה אחרת. ייתכן שיהיו הפרות של הפסקת אש, שלא במסגרת הוראה מהדרג הבכיר של חמאס" בסה"כ יש בידי חמאס 93 נשים וילדים ועוד 5 חיילות, שכרגע אינן כלולות בעסקה. "הצלחנו לצמצם את הגדרה נשים חיילות, רק לנשים שהיו בשירות פעיל, בניגוד לדרישת העבר".
בהקשר לילדים אמר הגורם כי כרגע ההערכה שיש בשליטת חמאס כ-30 ילדים שנחטפו, אך אין מספר מדויק. הגורם הוסיף: "לחמאס בהחלט יש קשיים לשחרר מספר גבוה של חטופים, אנחנו חושבים שבמהלך הימים יש סיכוי גבוה שהוא יאתר את השאר. יש סיכוי טוב שלא נעצור בעסקה של 50 ייתכן שנגיע אפילו ל-75-80 חטופים שישתחררו במסגרת כלל העסקה".
בנוגע לדיווחים מלבנון שגם בגזרה הצפונית ינצרו את האש במהלך ימי הפסקת אש אמר גורם מדיני: "אין לנו הסכם עם חיזבאללה, אם הם ימשיכו לתקוף הם יחטפו"
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו