סופית: הכנסת אישרה חוקים חדשים למניעת הפצת טרור
מליאת הכנסת אישרה את חוק איסור צריכת פרסומי טרור זאת כדי למונע "שטיפת מוח" שתוביל צעירים לפיגוע הבא, כמו כן אושר העברת מידע ישירות למטה הלאומי ללוחמה כלכלית בטרור

מליאת הכנסת אישרה היום (רביעי) אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק המאבק בטרור ולפיו תיאסר צריכה שיטתית וממושכת של פרסומים מסוימים של ארגון חמאס ודאע"ש שכוללים דברי שבח, אהדה או עידוד למעשי הטרור או תיעוד של מעשה הטרור המתלווה לצריכת הפרסומים.
עם זאת, מסתייג החוק מצריכה של פרסומים שנעשתה באקראי, בתום לב או למטרה כשרה וזאת לא תהיה צריכה אסורה. מהצעת החוק פוצל סעיף העוסק בחלוקת סמכויות בין הפרקליטות והתביעה המשטרתית לעניין אכיפת עבירות לפי חוק המאבק בטרור, והוא ידון בנפרד בוועדת החוקה.
בדברי ההסבר נכתב: "הוראת השעה נועדה לאפשר, לתקופה מוגבלת של שנתיים ולאחריה ייבחן הצורך בהארכתה, כלי נוסף במאבק בטרור, בדגש על פיגועי יחידים, המתאפיינים בכך שמבצעי מעשי הטרור, ככלל, אינם משתייכים לארגוני טרור אלא שהמוטיבציה לביצוע המעשים נובעת מצריכה אינטנסיבית של פרסומי טרור של ארגוני טרור בעלי מאפיינים מסוימים.
צורך זה מתעצם לנוכח המצב הביטחוני הנוכחי והחשש לניצולו בידי אותם ארגוני טרור. צפייה אינטנסיבית בפרסומי טרור של ארגונים מסוימים עלולה לייצר תהליך של אינדוקטרינציה, מעין "שטיפת מוח" עצמית, שעלולה להביא את הרצון והמניע לבצע מעשה טרור לרמת בשלות גבוהה מאוד, כשהטריגר הסופי שיביא את צורך תוכני הטרור לבצע מעשה טרור עשוי להיות גורם אקראי שלא ניתן לצפות או למנוע אותו מראש".
חוק נוסף שאושר: העברת מידע למטה הלאומי ללוחמה כלכלית בטרור
חוק נוסף שאושר הינו להוסיף את המטה הלאומי ללוחמה כלכלית בטרור שהוקם במשרד הביטחון לרשימת הגופים אשר ניתן להעביר אליהם מידע באופן ישיר מהרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור, וכן להוסיפו לרשימה של גורמים שלגביהם ניתן דיווח שנתי לוועדת החוקה בנושאים שונים.
בדברי ההסבר נכתב: "התיקון המוצע נדרש כדי לאפשר העברת מידע ישירה מהרשות למטה הלאומי (מטה הלאומי ללוחמה כלכלית בטרור), בלא צורך לקבלו בצורה עקיפה באמצעות המשטרה. כאמור, המטה הלאומי עוסק באופן שוטף בפעילות שנועדה למנוע הקמת תשתיות פיננסיות של ארגוני טרור ולאתר תשתיות כאלה.
בין השאר, המטה הלאומי מגבש תשתית ראייתית לשר הביטחון לשם הכרזה על ארגוני טרור, ולצורך פעילות זו ישנה חשיבות לכך שהמידע מהרשות יועבר למטה הלאומי באופן ישיר, ולא דרך משטרת ישראל. העברה דרך משטרת ישראל אינה מאפשרת העברה מהירה ויעילה של מידע ולמעשה עשויה לסרבל את תפקוד המטה הלאומי כגורם מטה המתכלל את כלל המידע המצוי בידי רשויות האכיפה והחקירה השונות בנוגע לרכוש טרור."
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו