סוף עידן: משרד הבריאות בבשורה משמחת - סרוגים

סוף עידן: משרד הבריאות בבשורה משמחת

כשבועיים אחרי סגירת מחלקת הקורונה האחרונה בארץ, משרד הבריאות הודיע הבוקר כי גם מי שאובחן כחולה קורונה אינו חייב לשהות בבידוד

<a href='/נבחרת-סרוגים/?authorName=גיא-עזרא'>גיא עזרא</a>, חדשות סרוגים
סוף עידן: משרד הבריאות בבשורה משמחת
  (צילום: דוד כהן / פלאש90)

משרד הבריאות הודיע הבוקר כי החל ממחר, אין חובת בידוד למי שאובחן כחולה קורונה. ההודעה מגיעה כשבועיים אחרי סגירת מחלקת הקורונה האחרונה בישראל.

עם זאת, משרד הבריאות מציין בהודעה כי "הקורונה נותרה מחלה מדבקת ועלולה להיות מסכנת חיים לקבוצות סיכון".

עוד נמסר כי "חשוב להמשיך לנהוג באחריות: 1. מי שאינו חש בטוב – מומלץ שייבדק וימנע ממגע עם אנשים אחרים עד חלוף התסמינים. 2. מי שנמצא מאומת לקורונה – חשוב לשמור על בידוד בבית עד חלוף התסמינים. במידה ויש צורך לצאת – להימנע מקהל ולהשתמש במסיכה. 3. מומלץ להתחסן על פי הנחיות המשרד, בעיקר למי שנכלל בקבוצות סיכון".

כזכור, במרכז הרפואי הרצוג הודיעו לפני כשבועיים על סגירת מחלקת הקורונה הייעודית שלה, שהייתה מחלקת הקורונה האחרונה שפעלה בישראל. המחלקה פעלה ברציפות מאוגוסט 2020, ובמהלך המגיפה טופלו בה כ-2,000 חולי קורונה – כשרובם הגיעו במצב קשה, או עם מחלות רקע משמעותיות.

בעקבות סגירת המחלקה, לא תשאר בארץ עוד מחלקה אשפוזית ייעודית לחולי קורונה. המשמעות היא שנדבקים חדשים שזקוקים לאשפוז ייקלטו במחלקות רגילות בבתי החולים (לרוב, במחלקות פנימיות).

בהודעת משרד הבריאות על סגירת המחלקה נאמר כי "מחלקת הקורונה בהרצוג עבור חולים בינוניים /קשים היא הראשונה שנפתחה עם פרוץ הקורונה, פעלה ברצף לאורך כל תקופת הקורונה והאחרונה – להיסגר. תודות על התרומה והערכתנו לצוות הרפואי!".

"אנו סוגרים את המחלקה בתחושה של שמחה וגאווה. יש תחושה של שמחה אמיתית על כך שארוע הקורונה, על השלכותיה הקשות – מאחורינו" אמר ד"ר קובי חביב, מנהל המרכז הרפואי הרצוג. "כעת, בסיום העשייה האדירה והמאמץ המטורף של הצוות – מותר להתעטף בגאווה. אנחנו בית החולים היחיד בארץ שעבד וטיפל ברציפות בחולי הקורונה. צוות בית החולים נמתח במהלך גלי ההדבקה עד הקצה. הסטנו כוח אדם מהמחלקות השגרתיות, כדי לתגבר את הטיפול בחולי הקורונה".

עוד באותו נושא

אחרי 3 שנים: נסגרה מחלקת הקורונה האחרונה בארץ

"קרוב לשלוש שנים התנהלנו בשיטת אקורדיון, עם הסטת כוח אדם רפואי ופארא-רפואי בין המחלקות, לפי הצורך" הוסיף. "אלה היו שנים של השקעה עצומה, של חשיבה ומעשה בהיבטי ניהול ורפואה. אני מבקש להודות לכל אחד ואחת מעובדי הרצוג, שנרתמו לאורך תקופה ארוכה לאתגר הקשה. גאווה אמיתית. אני מבקש להודות למשרד הבריאות, שנתן בנו אמון, ובין גלי התחלואה, דאג לשמר אצלנו מחלקה פעילה. תמה תקופה. למדנו המון. צברנו ניסיון, שכולנו מקווים לא להשתמש בו בעתיד. כולנו שמחים שהארוע הגדול הזה מאחורינו".

כזכור, עם פרוץ המגיפה פנה משרד הבריאות להנהלת הרצוג בבקשה שתכשיר במהירות מתחם ייעודי וגדול לטובת טיפול בחולי קורונה מבוגרים. בתחילה, בשל החשש מהצורך במספרי מיטות גדולים למונשמים (על רקע מראות ודיווחים קשים מאיטליה ומספרד), התבקש המרכז הרפואי להקים מתחם אשפוז ל- 160 מונשמים. בהמשך, לאור ההבנה שהצורך במיטות מונשמים נמוך בפועל מהצפי הראשוני, הוחלט על הסבת המתחם לכ- 120 מיטות לחולי קורונה קשים.

בשיא טופלו במתחם 125 חולי קורונה, ובמשך שבועות רבים, בתחילת כל גל חדש, טיפל המרכז הרפואי במספר הגבוה ביותר של חולי קורונה באותה עת בישראל. היתה זו גם המחלקה היחידה בארץ שלא נסגרה בין גלי התחלואה ופעלה ברצף מרגע שנפתחה. המחלקה שימשה כמקום לקליטת מטופלים בודדים בין הגלים, וכן כמקום לקליטת זרם חולים ראשונים בכל התפרצות, בכדי לאפשר לשאר בתי החולים בישראל את מרחב הזמן להתארגנות, עד לפתיחה מחדש של מחלקות ייעודיות לקורונה.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
2 תגובות - 2 דיונים מיין לפי
1
לא יודע על מה אתם מדברים...
דודי | 14-05-2023 10:36
הרבה אנשים עדיין חולים בקורונה, אז מה השתנה חוץ מהמדניות הממשלתית ומתוקף ההסכם עם פייזר?
2
תאונה
האג | 14-05-2023 13:22
הקורונה זו תאונת פגע וברח. לא לוקחים אחריות על הפצת הווירוס המהונדס והזרקת תרעלות גנטיות.