סוריה: דיווחים על תקיפה ישראלית ברמת הגולן - סרוגים

סוריה: דיווחים על תקיפה ישראלית ברמת הגולן

כלי התקשורת בסוריה מדווחים על תקיפה ישראלית על מוצב של חיזבאללה בגזרת קוניטרה בדרום רמת הגולן הסורי. לפי הדיווח שוגרו מספר טילים לעבר המוצב

<a href='/נבחרת-סרוגים/?authorName=אריה-יואלי'>אריה יואלי</a>, חדשות סרוגים
סוריה: דיווחים על תקיפה ישראלית ברמת הגולן
  (צילום: מיכאל גלעדי/פלאש90)

הגזרה הצפונית שוב מתחממת. בכלי התקשורת הסוריים דיווחו הלילה על תקיפה באזור קוניטרה ברמת הגולן הסורית, בדרום המדינה.

לפי פרטים ראשוניים ישראל שיגרה מספר טילים לעבר על מוצב השייך לחיזבאללה.

בחודשים האחרונים ובעיקר בשבועות האחרונים תקיפות בסוריה הפכו לעניין שבשגרה. שר הביטחון יואב גלנט אמר בשבוע שעבר בתדרוך לכתבים הצבאיים כי מאז שנכנס לתפקיד לפני שלושה חודשים, קצב התקיפות בסוריה הכפיל את עצמו.

עוד באותו נושא

"ייתכן איום ממשי בכלל הגזרות בעת ובעונה אחת"


6

עיקר היעדים של התקיפות הן מטרות איראניות ישירות או עקיפות כמו חיזבאללה. באיראן מנסים לשנות את המאזן בסוריה על ידי הכנסת כלי נשק מתקדמים המוברחים לחיזבאללה ובנוסף להקים מערך נ"מ משופר שיימנע את חופש התנועה של חיל האוויר בשמי סוריה. בישראל מונעים את המהלכים על ידי תקיפות חוזרות ונשנות גם בשדות התעופה שם מרוכזים מחסני התחמושת וגם בתקיפות בחזית רמת הגולן, שם פועלים כוחות חיזבאללה לקראת הוצאת פיגועים או בהתבצרות בשטח.

בישראל כרגיל, לא מגיבים על אף תקיפה בסוריה וכך גם הבוקר.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו