גלנט: "הקריאה לסרבנות מסוכנת ועלולה לפגוע בצה״ל"
שר הביטחון גלנט בפורום המבצעי של צה״ל: ״הקריאה לסרבנות מסוכנת. תופעת סרבנות רחבה עלולה לפגוע ביכולתו של צה״ל לבצע את משימותיו״

שר הביטחון, יואב גלנט, השתתף היום (ב׳), בפורום המבצעי השנתי של צה״ל, בראשות הרמטכ״ל רב-אלוף הרצי הלוי, ובהשתתפות אלופי המטה הכללי, והקצינים המבצעיים בצה״ל מדרגת סגן-אלוף.
שר הביטחון שוחח עם המפקדים והמפקדות על האתגרים הביטחוניים העומדים בפני מדינת ישראל בגזרות הפעולה השונות, והתייחס למאמצים הנעשים נגד גילויי הסרבנות.
״הפריבילגיה שהייתה למדינת ישראל ולמערכת הביטחון במשך שנים, לתחם ולהגביל מלחמה לגזרה כלשהי, הסתיימה. כיום, מאחורי כל האיומים על מדינת ישראל , מלבנון וסוריה בצפון, דרך יו״ש ועד עזה בדרום, יש יד מכוונת – ומקורה באיראן״.

(צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)
"האיראנים מנסים לקנות זמן באמצעות מלחמת התשה"
עוד הוסיף: ״ראש התמנון יושב באיראן וזרועותיו מנסות לפגוע בנו. האיראנים מנסים לקנות זמן באמצעות מלחמת התשה, שבמהלכה יפגעו בישראל ובמקביל יפעלו להשגת יכולת גרעינית צבאית ולהתעצמות כלכלית, את הדבר הזה אנחנו לא נאפשר״.
עוד התייחס לקריאה לסרבנות: ״הקריאה לסרבנות מסוכנת ותופעת סרבנות רחבה עלולה לפגוע ביכולתו של צה״ל לבצע את משימותיו. יחד עם הרמטכ״ל, חברי המטה הכללי ואיתכם – המפקדים והמפקדות, אני פועל כדי להשאיר את צה״ל מעל לכל ויכוח פוליטי ולהוקיע כל תופעת סרבנות. צה״ל הוא של כולנו, ועלינו לשמור עליו מכל משמר״.

(צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)
״צה״ל הוא כלי המגן של מדינת ישראל, בלעדיו אין למדינת ישראל ולאזרחיה יכולת קיום. הסרבנות מכרסמת ביסוד הבסיסי שלנו – הביטחון, הקריאה לסרבנות ולהצטרפות אליה, מסוכנת עבור כולנו, במיוחד נוכח האיומים הניצבים למולנו״.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו