בן גביר: "הבהרתי למשטרה - המבצע במזרח ירושלים יימשך"
על רקע האזהרות של גורמי הביטחון, השר לביטחון לאומי שוחח עם מפכ"ל המשטרה והנחה להמשיך במבצע במזרח ירושלים: "אמרתי למשטרה שלא ניתן לטרור לנצח"

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר אמר היום (ראשון) בפתח ישיבת הממשלה כי הנחה את המשטרה להמשיך במבצע במזרח ירושלים נגד הטרור. בדבריו ציין כי שוחח עם מפכ"ל המשטרה יעקב שבתאי על הנושא והדגיש את מדיניותו.
"המבצע במזרח ירושלים יימשך – הנחיתי את המשטרה להמשיך במבצע הזה" הבהיר בן גביר. "אני מבין שיש כל מיני פורעי חוק שמתרגזים ומתקוממים וחוסמים שכונות – אמרתי למשטרה שלא ניתן לטרור לנצח. נמשיך לאכוף את החוק במזרח ירושלים. דיברתי גם הבוקר עם המפכ"ל ואמרתי לו שזו המדיניות שלי. מי שפורע חוק, צריך להגיע אליו ולטפל בו".
כזכור, בשבוע שעבר דווח כי ראש השב"כ רונן בר התקשר בצעד חריג לבן גביר וביקש ממנו למתן את פעילות המשטרה במזרח ירושלים על מנת לא להלהיט את השטח. על פי הדיווח בשיחה שהתקיימה במהלך השבוע האחרון אמר ראש השב"כ לבן גביר: "הפעילות שלך מתסיסה את ירושלים ועלול לגרום להתלקחות רחבה בעיתוי הרגיש הזה".
רונן בר הוסיף כי הגברת הלחץ במזרח עיר הבירה יוצרת בשטח תחושה של התנכלות קולקטיבית. יו"ר עוצמה יהודית לא קיבל את דעתו של בר וענה לו: "את הגישה שלכם ניסינו, זה לא הביא לביטחון".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו