נסו את זה בבית: עצות כלכליות מהחיים של ביל גייטס | ביקורת ספרים - סרוגים

נסו את זה בבית: עצות כלכליות מהחיים של ביל גייטס | ביקורת ספרים

בתור אחד שלא מבין יותר מדי בהתנהלות כלכלית, ספרים שעוסקים בכסף קורצים לי מצד אחד ונראים לי לא מועילים מהצד השני. הפעם, מצאתי ספר שהצליח לעניין אותי ולתת עצות פרקטיות באמת: הפסיכולוגיה של הכסף

אפרים ב
נסו את זה בבית: עצות כלכליות מהחיים של ביל גייטס
  ביל גייטס (צילום: lev radin/שאטרסטוק)

השוק מוצף בספרים שעוסקים בכסף ובהתנהלות הכלכלית של כל אחד ואחת מאתנו. כל ספר מציע הצעות שונות ודומות ועושה זאת בדרכים ובצורות שונות. בתור אדם שלא מבין בכסף ובהתנהלויות כלכליות יותר מדי, הספרים האלה מצד אחד קורצים לי, ומצד שני לא נראים לי מעניינים או מועילים מספיק.

אחד הספרים שיותר עניינו אותי היה "הפסיכולוגיה של הכסף" מאת מורגן האוסל. האוסל הוא איש כלכלה שעובד בתחום וכותב בתחום, ובחר להתמקד ב-20 עצות כלכליות שיכולות לסייע לכל מי שיקרא את הספר.

הפסיכולוגיה של הכסף (באדיבות הוצאת סלע מאיר)

מה שמיוחד בספר הוא, שהאוסל בוחר להעביר את העצות שלו בעזרת סיפורים קטנים על מספר גדול של אנשים, חלקם מוכר מאוד כמו ביל גייטס, וורן באפט ועוד, וחלקם לא מוכר כלל. בעזרת הסיפורים האוסל מדגים ומסביר את כוונתו ואת העצות שהוא מבקש לתת לנו הקוראים.

לדוגמא, האוסל מספר על הסופר ג'וזף הלר, שכתב את הספר הנודע 'מילכוד 22' שהשתתף באירוע גדול שאירח מילארדר בעל קרן גידור. בארוחה ניגש אחד האנשים אל הלר ואמר לו שהמארח מרוויח ביום אחד יותר כסף מסך כל המכירות של ספרו המפורסם של הלר.

(צילום: TTL Deez/שאטרסטוק)

על כך השיב לו הלר: "זה נכון, אבל יש לי משהו שלא יהיה לו לעולם… יש לי מספיק". האוסל כותב על החשיבות של העצירה לפעמים בדהירה אל עוד ועוד רווחים שגורמת לא פעם להפסדים. האוסל מדבר על נתינת מירווח לטעויות, לאלו מהן שאנחנו יכולים לתת, הוא מדבר על התנהלות כלכלית שאפשר ללמוד מבתי הקזינו בלאס ווגאס ועוד ועוד דוגמאות.

הרבה פעמים התגובה שלנו לעצות שאנחנו קוראים ומקבלים הן בנימה של "הרי זה ברור, זה ידוע, כולם אומרים את זה" ויש בזה משהו מן האמת, אבל לא כל העצות הן באמת ידועות וברורות אלא נוצרת התחושה שככה זה אחרי שקראנו אותן.

עוד באותו נושא

"את עוד תתחרטי על זה" | ביקורת ספרים

הספר הזה לא יהפוך אתכם לעשירים רק מעצם העובדה שתקראו אותו אבל הוא בהחלט מעלה כמה נקודות פרקטיות באשר להתנהלות הכלכלית שלכם שיכולות לסייע לכם להתנהל יותר טוב, והוא כתוב בצורה מעניינת ובהירה. ממליץ לקרוא את הספר להנאתכם ואחכ לחזור לעבוד.

הפסיכולוגיה של הכסף, מורגן האוסל, 271 עמ', הוצאת סלע מאיר – הספרייה העסקית.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו