בחורים טובים: הקומדיה החרדית היא כבר ז'אנר שממלא אולמות
הסרט "בחורים טובים" עובר בהצלחה גדולה את מבחן הקהל- האולמות מלאים, הצופים צוחקים בקול, וההצלחה של הקומדיה החרדית הפשוטה והדי גנרית, מוכיחה שמדובר כבר בז'אנר קולנועי ייחודי

"בחורים טובים" הוא קומדיה רומנטית די גנרית, אבל זה דווקא מעודד. כבר עם הכניסה לקולנוע התבררה לי ההצלחה הראשונה של "בחורים טובים": זה היה אחד מאולמות הקולנוע המלאים שישבתי בהם לאחרונה.
הסרט עבר את מבחן הקהל בענק, ולא זו בלבד שהנוכחות הייתה מרשימה – הקהל גם צחק בקול רם פה אחד פעמים רבות לאורך הסרט, וכשיצאנו שמעתי אנשים מצטטים קטע מתוכו. ברור שאת מטרתו המרכזית – להיות בילוי קליל ומהנה חוצה מגזרים – הסרט משיג.

(צילום: באדיבות סרטי יונייטד קינג)
תקציר העלילה
גיבור הסרט הוא מוטי ברנשטיין (עמית רהב), חרדי ממשפחה אשכנזית שמתאהב – חרף כל הנסיבות והחוקים של עולם השידוכים החרדי – בנחמי עזיזה ביטון הספרדייה.
לאחר שחברו ברוך (מאור שווייצר), עוזר השדכנית, מבהיר לו שלעולם לא יסדרו למישהו עם נתונים כמו שלו פגישה עם מישהי בשם ביטון – מוטי מחליט לשנות את הנתונים שלו ומעמיד פנים שהתעוור.
כצפוי, הבעיה של מוטי ומזימת הפתרון שלו מייצרות לא מעט בלגן, ומעמידה את מוטי, נחמי, חבריהם ומשפחותיהם באוסף של מצבים קומיים. הסרט הוא קומדיה רומנטית טיפוסית, עם אחד הקונפליקטים הנפוצים בקולנוע הישראלי מאז ומעולם: תסבוכת עדתית.
סיפור אהבתם הבלתי אפשרית של נחמי ומוטי כמעט מתבקש – רק בשנים האחרונות ראינו סיפורים דומים (ביותר) ביצירות כמו "שבאבניקים" של אלירן מלכה – אבל הוא מטופל ב"בחורים טובים" בחן וברוח טובה נדירה.

(צילום: באדיבות סרטי יונייטד קינג)
הקונפליקט ברור, אבל ההתאהבות תמוהה
באופן דומה, כל הדמויות הן ארכיטיפים של ז'אנר הרום-קום, אבל הן ממלאות את תפקידן בהצלחה. דווקא המניע הרגשי של הסרט לקוי במידה מפתיעה: התאהבותם של מוטי ונחמי נראית תמוהה ממש לכל אורך הסרט.
האובססיה של מוטי מופיעה משום מקום, ונכונותה של נחמי להתמסר אליו על אף המחירים שיגבה הגישור על הפערים ביניהם נראית לא מוצדקת בעליל. הם מדברים מעט מאוד לאורך הסרט, וגם זה רק אחרי שמוטי חולה האהבה יוצא מגדרו להשיג אתה פגישה.
כשהסרט מתמקד במוטי ונחמי הקצב שלו מאט והוא נעשה פחות מהנה. ביתר הזמן הסרט מתמקד בכוכב האמתי שלו, מאור שוויצר, שזו בעצם ההצגה שלו.
בחורים טובים
ציון כללי
מדד
הצניעות
למה תכה
רעך
מי ומי
צופים


(צילום: באדיבות סרטי יונייטד קינג)
שוויצר משחק נהדר, שומר על קלילות אבל צולח בלי בעיה גם את הרגעים הרגישים יותר של ברוך, ומפגין תזמון קומי מעולה. כיוון שדמותו היא גם המצחיקה ביותר וגם בעלת סיפור הרקע הדרמטי ביותר בסרט, הוא מתעלה בקלות מעל יתר הדמויות והשחקנים.
למעשה, מדובר בקומדיה רומנטית מהסוג שמופק על ידי פס הייצור הנטפליקסי בקצב קבוע, כזאת שרואים כדי לא להתאמץ אחרי יום ארוך. זה סרט די צפוי, מצחיק במידה ועם שחקנים ברמות יכולת משתנות – אבל כל אלה הם מאפיינים של הז'אנר שהוא משתייך אליהם.

(צילום: באדיבות סרטי יונייטד קינג)
העובדה שבחורים טובים עושה את כל זה בישראל וממקם את הסיפור בעולם השידוכים החרדי היא דווקא מעודדת: המנעד של הקולנוע הישראלי רחב היום דיו, כך שיש בו מקום גם לסרטי פסטיבלים, לדרמות כבדות ולדוקו נוקב – אבל גם לסרטים קטנים שבסך הכל מבקשים להצחיק.
ההצטרפות של הסרט למגמת הסיפורים החרדיים שמתגבשת בקולנוע ובטלוויזיה שלנו, מעידה על כך שכבר מדובר בז'אנר ישראלי ייחודי לכל דבר.