שברה את הגב בחגיגות המונדיאל, וניצלה משיתוק - סרוגים

שברה את הגב בחגיגות המונדיאל, וניצלה משיתוק

צעירה בת 21 ששברה את הגב במהלך חגיגות המונדיאל ניצלה משיתוק לאחר שעברה ניתוח ייחודי בבית חולים הדסה: "אוכל לחזור ללכת ולרוץ ולהיות עצמאית כמו קודם"

חדשות סרוגים
שברה את הגב בחגיגות המונדיאל, וניצלה משיתוק
  דוברות הדסה

ניתוח ייחודי בבית חולים הדסה השיב לאיסלן שלוף בת ה-21 את היכולת ללכת, זאת לאחר שברה את הגב בחגיגות המונדיאל.

כשאיסלן יצאה למרפסת ביתה בירושלים, כדי לחגוג את משחקי המונדיאל ולצלם את השמחה הרבה שהציפה ברחובות, היא לא שיערה לעצמה שהמאורע החגיגי יסתיים בניתוח ייחודי בהדסה להצלת גבה השבור והשבת יכולת ההליכה על שתי רגליה.

עוד באותו נושא

בת העיתונאי הבכיר חשפה: אבחון שגוי כמעט גרם למותי

"עלינו לחגוג יחד עם כולם את הניצחון של הקבוצה אותה אנו אוהדים במונדיאל", אמרה איסלן. "צילמתי עם הטלפון את השכנים בחלונות וברחוב, כולם שרו ומחאו כפיים".

"היה מאוד שמח, צחקתי ושרתי עם כולם. פתאום הרגשתי סחרחורת ונפלתי, שלוש קומות למטה. התרסקתי על הגב! אני ממש לא זוכרת כלום מאותו הרגע. זה עבר במהירות ממצב של רגע שכולו התלהבות ושמחה, לשנייה אחר כך שכמעט עלתה לי בחיים".

ד"ר ג'וש שרודר, רופא בכיר לניתוחי עמוד שדרה במערך האורתופדי בהדסה: "ברגע שאיסלן הגיע אלינו להדסה היא הוכנסה מייד לבדיקות הדמיה, שם אבחנו שברים מרובים בעמוד השידרה ולחץ מאסיבי על חוט השידרה, שגרם לה לחולשה ברגליים ואי שליטה על הסוגרים. הכנסנו אותה לניתוח דחוף מאחר והחשש העיקרי שלנו היה שהפציעות שלה יגרמו לה לשיתוק והיא לא תוכל יותר לעמוד על רגליה.

בחדר הניתוח, יחד עם האח הראשי מוחמד קונבר וד"ר ולנטין לוין המרדים, ביצענו ניתוח זעיר פולשני באיסלן, במהלכו קיבענו לה את חוליות הגב וביצענו שחזור של מבנה עמוד השידרה. לשמחתנו הניתוח עבר בהצלחה, ואיסלן צפויה להשתחרר לביתה בימים הקרובים כשהיא הולכת על שתי רגליה".

"אני מאוד מודה לרופאים בהדסה שהצילו לי את החיים" אומרת איסלן, "כל החלומות שלי כמעט התנפצו כשהבנתי כמה חמורה הפציעה שלי ובזכותם אני יודעת שאוכל לחזור ללכת ולרוץ ולהיות עצמאית כמו קודם. ניצלתי במזל גדול. אני מודה מכל הלב לד"ר שרודר וצוות חדר הניתוח בהדסה עין כרם ולכל מי שטיפל בי ומטפל בי עד היום".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו