מחשש להונאה: משרד הביטחון מקפיא את כספי הפיקדון לחיילים משוחררים
בשל חשד להונאה, האגף והקרן לחיילים משוחררים במשרד הביטחון עצר באופן זמני את אפשרות מימוש הפיקדון לטובת הכשרות מקצועיות

בשבועות האחרונים התעורר חשד להונאה במשיכת הפיקדון לטובת מימון הכשרות מקצועיות לאחר שלבנק הדואר הגיעו בקשות רבות של חיילים משוחררים לממש את כספי הפיקדון האישי לטובת ביצוע הכשרות מקצועיות במגוון מוסדות מוכרים לפיקדון, שבהם כלל לא למדו.
הונאה בתמורה לעמלות מהחיילים
מבדיקה שביצע האגף והקרן לחיילים משוחררים עלה כי לבנק הדואר הוגשו שוברי תשלום ובהם פרטים כוזבים שאיפשרו העברת הכסף לחשבונות הבנק של אותם חיילים משוחררים על אף שלא למדו במוסדות לימוד להכשרה מקצועית. הערכה היא כי ההונאה בוצעה בתמורה לקבלת עמלות מהחיילים המשוחררים.

חיילים תופסים תנומה בתור לרופא צבאי בבסיס האימונים של גולני. למצולמים אין קשר לנאמר (צילום: Olivier Fitoussi/Flash90)
הממצאים הועברו להמשך בדיקה יסודית, ועד לבירור הנושא הופסקה האפשרות להשתמש בכספי הפיקדון לטובת הכשרות מקצועיות בלבד. ניתן יהיה להמשיך למושכו לטובת לימודים (שאינם הכשרות מקצועיות), הקמת עסק, נישואין, שיעורי נהיגה, רכישת בית/דירה או קרקע לבניית בית.
ממשרד הביטחון נמסר: אנו קוראים לכלל המשוחררים לא לשתף פעולה עם גורמים הפועלים בניגוד לחוק. במהלך השבועות הקרובים יקיימו באגף ובבנק הדואר הסדרה יסודית של כל הכרוך במשיכת הפיקדון לטובת ההכשרות המקצועיות.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו