"לא מדייק": המשפטן השמרן עולה להתקפה
בתגובה לדבריו של פרופ' רוזנאי כי הכנסת הכירה בסמכותו של בג"ץ לפסול חוקים, ד"ר שוקי שגב, מבכירי המשפטנים השמרנים בישראל, טוען כי הטענה אינה נכונה כיוון שהחוק המדובר רק הסדיר את מעמד הייצוג העצמאי של הכנסת בערכאות

ד"ר שוקי שגב, חבר הפורום הישראלי למשפט וחירות ומבכירי המשפטנים השמרנים בישראל, מגיב לדברי פרופ' יניב רוזנאי המכהן כסגן הדיקן בפקולטה למשפטים של אוניברסיטת רייכמן.
כזכור, מוקדם יותר פרסמנו את דבריו של רוזנאי, אשר טען מוקדם יותר הערב כי הכנסת הכירה בחוק מלפני 14 שנים בסמכותו של בג"ץ לפסול חוקים. כעת, שגב טוען כי רוזנאי אינו מדייק בדבריו.
לדברי שגב, הסעיף עליו כתב רוזנאי מדבר על ייצוג הכנסת בערכאות. בעבר, קודם לחקיקת הסעיף המדובר, מי שהיה מייצג את הכנסת זה היועץ המשפטי לממשלה.
שגב אומר כי הסעיף שנחקק לפני 14 שנים בעצם אמר שכאשר נתקף חוק בבית משפט, לכנסת יהיה ייצוג עצמאי מלממשלה – היועץ המשפטי של הכנסת ייצג אותה. המבשך תיקון החוק נכתב כי היועץ המשפטי של הכנסת הוא עובד הכנסת.
לעמדת שגב, מכיוון שכך, אין בתיקון החוק הכרעה בשאלה האם בית המשפט מוסמך לבטל חוקים, או בגבולות הסמכות של בית המשפט לבטל חוקים.
שגב: "חברי יניב לא מדייק. הכנסת כבר הכירה בשנת 1969 (אחרי הפסיקה של ברגמן) בכוחו של ביהמש לבטל חוקים הסותרים סעיפים משוריינים בחוקי יסוד – כאשר פעלה לפי עצתו של השופט לנדוי. הסעיף עליו מדבר יניב אינו הכרה במהפכה החוקתית בה אימץ בית המשפט העליון ביקורת שיפוטית הרבה מעבר לסעיפים משוריינים".
"זה סעיף רגיל בחוק רגיל שמדבר באופן כללי מה קורה כאשר שאלת תוקפו של חוק עומדת על הפרק. אין בזה אישור של המהפכה החוקתית של 1995, אלא פשוט מה קורה ששאלת תוקפו של חוק עומדת על הפרק".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו