ערר המשטרה התקבל: נאסר על תפילה בהר הבית
בית המשפט המחוזי קיבל את הערר שהגישה המשטרה נגד פסיקת שופט בית משפט השלום ציון סהראי שקבע כי להגיד שמע ישראל על הר הבית לא מפר את השלום. המשטרה טענה כי השופט שגה

לאחר ששופט השלום ציון סהראי פסק לטובת נערים שהשתחוו בהר הבית, ערר המשטרה שהוגש לבית משפט המחוזי התקבל ותנאי ההרחקה לנערים מהעיר העתיקה הוחזרו.
״דומה שאין צורך להכביר מלים על הרגישות המיוחדת של הר הבית, עליו נאמר כי הוא אחד המקומות הנפיצים ביותר במזרח התיכון אם לא בעולם כולו" נכתב בפסק הדין של השופטת עינת אבמן-מולר. מה שאומר שהסטטוס קוו חזר להר הבית, כפי שהיה לפני פסק הדין.
כזכור, לפני שלושה ימים, שופט בית המשפט השלום בירושלים, ציון סהראי, הורה על ביטול ההרחקות והתנאים המגבילים שניתנו למספר נערים יהודים לאחר שהשתחוו וקראו 'שמע ישראל' בשטח הר הבית.
בהחלטתו ציין השופט: "לטעמי, לא ניתן לומר שהשתחוות ואמירת קריאת שמע – בנסיבות התיק שבפניי – מקימים חשד סביר להתנהגות העלולה להביא להפרת השלום, כפי שמחייב החוק. קשה להלום מצב ובו קריאת "שמע ישראל" בהר הבית תהווה עבירה פלילית של מעשה העלול להביא להפרת השלום". ההחלטה התקבלה במסגרת ערר אותו הגיש עו"ד נתי רום מטעם ארגון 'חוננו', כנגד תאי השחרור שהטילה המשטרה על הנערים.

הנערים שהורחקו מהר הבית מגיעים היום לדיון (צילום: חיים גולדברג/ סרוגים)
בהחלטה הדרמטית, ציטט השופט את מפכ"ל המשטרה, קובי שבתאי, שאמר לאחד מכלי התקשורת כי הר הבית פתוח וכי משטרת ישראל מאפשרת לכל מי שהגיע להתפלל בהר לקיים את פולחן הדת.
"בנסיבות אלה, הצהרה פומבית של מפכ"ל המשטרה, ממנה עולה בבירור ובפירוש כי כל תושבי המדינה (והשטחים) רשאים לעלות להר הבית ולקיים את פולחן דתם, כשמה כן היא קוראת לכל מי שחפץ בכך לעשות כן. התנהגות העוררים נעשית בהתאם לקריאתו הפומבית של מפכ"ל המשטרה ובהתאם לחוק השמירה על המקומות הקדושים, ולא ניתן להחשידם בביצוע עבירה פלילית בשל כך", קבע השופט סהראי.
ביום שני האחרון, משטרת ירושלים הגישה ערעור לבית המשפט המחוזי על פסיקת שופט השלום שקבע כי מותר ליהודים לומר "שמע ישראל" ולהשתחוות בהר הבית. במשטרה מבקשים לבטל את החלטת בית המשפט השלום, מכיוון שלטענתם השופט "שגה בקביעת מסקנות לגבי מדיניות הממשלה באשר לכללי ההתנהגות בהר הבית בהסתמך על דיווח עיתונאי אינטרנטי".

הנערים שהורחקו מהר הבית מגיעים היום לדיון (צילום: חיים גולדברג/ סרוגים)
נציג המשטרה גם טען ששופט ביהמ"ש השלום סהראי שגה בקביעתו שלא עולה חשד לביצוע עבירה פלילית של הפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו, וכן שגה השופט שקבע כי התנהגותם של הנערים לא עלולה להפר את שלום הציבור.
"חומר החקירה מתעד התנהגות המשיבים המהווה הפרעה לשוטר במילוי תפקידו בשני שלבים. ראשית – בהפרת הכללים המפורשים שנמסרו למשיבים מפי שוטרת בתדרוך, רק דקות אחדות בטרם הפרו את ההנחיות הללו באופן בוטה" נטען בערעור. "שנית – המשיבים הפריעו לשוטרים במילוי תפקידם אף לאחר מעשה – עת חזרו להשתחוות, קראו 'תתביישו לכם' וכאשר שניים מהם לא נענו להוראות השוטרים".
עוד נכתב כי "מעשיהם של המשיבים במקום רגיש ומורכב כהר הבית, אשר בוצעו בתקופה מתוחה, במהלכה אירעו התפרעויות אלימות בהר הבית ובמקומות אחרים בירושלים, במועד רגיש 'יום הנכבה', לעיני כל ובאופן חשוף לעדשת המצלמה, טומנים בחובם מרכיבים שעשויים בהחלט לבסס חשד לביצועה של עבירת התנהגות העלולה להפר את שלום הציבור".
בסיכום המשטרה טענה כי בית המשפט שגה כשהסתמך על דיווח באינטרנט מדברים שאמר מפכ"ל המשטרה בעבר על חופש הפולחן. לדבריהם, השופט סהראי שגה כשקבע שלא הייתה הצדקה למגבלת ההרחקה שנקבעה לנערים (הרחקה ל-15 יום מהעיר העתיקה). כתוצאה, המשטרה מבקשת לבטל את פסק הדין של בית המשפט השלום.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו