מושלם לשבועות: מתכון לבורקיטס גבינות וחצילים - סרוגים

מושלם לשבועות: מתכון לבורקיטס גבינות וחצילים

מחפשים מתכון מנצח לחג השבועות המתקרב? רגע לפני החג, סידרנו לכם מתכון לבורקיטס גבינות וחצילים | מדובר במתכון שגם ילדים וגם מבוגרים אוהבים

קשת ברגסון, חדשות סרוגים
מושלם לשבועות: מתכון לבורקיטס גבינות וחצילים
  (צילום: נמרוד סונדרס)

הנשנוש המושלם של פחמימה וגבינה: בורקיטס גבינות וחצילים.

בצק

280 גרם קמח לבן
1 מיכל שמנת חמוצה יטבתה 9%
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח דק
1 חופן פטרוזיליה
אפשר גם טימין ועוד עשבים שאוהבים
2 שיני שום קונפי

מילוי

2 00גרם גבינת ריקוטה 5% או גבינת שמנת
100 גרם גבינה צהובה 22% מגורדת
100 גרם גבינת פטה 16%
1 קורט מלח דק
1 קורט פלפל שחור טחון
1 ביצה L
1 חציל בינוני
4 שיני שום קונפי
1 חופן עירית קצוצה

הברשה וציפוי

1 ביצה L טרופה
2 כפות שומשום

(צילום: נמרוד סונדרס)

 

אופן הכנה:

מכינים בצק: מניחים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה ומעבדים, עד לריכוך. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים, עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים את הבצק ומעבירים לקירור של שעה ובינתיים, מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מכינים את המילוי: בעזרת בלנדר מוט, טוחנים את החציל הקלוי ולאחר מכן, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. את התערובת מעבירים לשקית זילוף.

מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים. ממלאים את העיגולים במילוי שהכנו מראש ומברישים בביצה. מקפלים חצי לחצי ויוצרים מאפה סגור.

מברישים את המאפים בביצה ומפזרים מעליהם שומשום. אופים במשך 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ומגישים.


המתכון מתוך פרויקט משותף של קרין גורן ורון יוחננוב. המתכון בחסות המותג KENWOOD.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו