סמוטריץ': "מי ששותף לממשלה - לא צריך להכניס אותו לבית כנסת"
יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' טען בראיון כי הוא "חושב שאנשים שהפנו עורף לציבור אמורים להרגיש לא רצויים באותו הציבור". כהנא בתגובה: "דרכו של סמוטריץ' מביישת את המושג 'ציונות דתית'

יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' תקף הערב (שלישי) את חברי ממשלת בנט לפיד וטען כי לא צריך להכניס את השותפים לממשלה לבתי הכנסת. את הדברים אמר בראיון לכאן רשת ב'.
כשנשאל על הטענות ללחצים ואיומים שהופנו כלפי חברי ימינה מתוך הקהילות הדתיות שלהם, סמוטריץ אמר כי "לא תוקפים אף אחד, אבל אני טוען שמי ששותף לממשלה הזאת לא צריך להכניס אותו לבית כנסת. זה הדבר הכי לגיטימי בעולם".
ח"כ בצלאל סמוטריץ' בריאיון ל-#בנימיניוגואטה: "אני טוען שמי ששותף לממשלה הזאת לא צריך להכניס אותו לבית הכנסת" | לריאיון המלא שערכו @rbinyamini ו-@YigalGueta https://t.co/Xb6K1ivckk
— כאן | רשת ב (@ReshetBet) April 12, 2022
לדבריו, "אני חושב שאנשים שהפנו עורף לציבור אמורים להרגיש לא רצויים באותו הציבור. מי ששיקר והונה ורימה וגנב קולות. מי שחבר לשמאל הקיצוני שפוגע בכל קודשי ישראל. מי שמכר את המדינה לתנועה האסלאמית ועכשיו הולך לעשות את אותו הדבר לתומכי הטרור ברשימה המשותפת – בהחלט לא ראוי לבוא בקהל".
"אני לא מבין למה מתן כהנא מגלגל עיניים לשמיים. הוא כועס שאינו רצוי בציונות הדתית" הוסיף ואמר על שר הדתות. "זאת התוצאה של מי שהבטיח א' ועשה ב'. אני מתאר תוצאה טבעית. מה תעדיף – שאין דין ואין דיין? שכל אחד יכול לשקר, להונות, לגנוב קולות ולרמות, להבטיח דבר אחד ולעשות דבר הפוך? זו לא דמוקרטיה, זו דיקטטורה אני שליח ציבור, ביום שלא אעשה את מה שהציבור שלי מבקש שאעשה הוא ישלח אותי הביתה".
בעקבות דבריו, כהנא אמר בתגובה כי "דרכו של סמוטריץ', המנהל מדיניות קיצונית של שריפת אסמים מביישת את המושג "ציונות הדתית". עכשיו הוא מנסה לשווק את פוליטיקת השנאה שלו לבתי הכנסת. לאמירות המשסעות האלו אין קונים. תחפש דרך אחרת להתמודד מול בן גביר ומעוז".
"הדברים נאמרו בהקשר תרבותי ולא דתי"
שידור הראיון עורר סערה נרחבת בציבור, וכתוצאה סמוטריץ' פרסם בפייסבוק הבהרה בו ציין את ההקשר לדבריו. "צר לי לקטוע את ריקודי ה'מה יפית' הסוערים" אמר. "למי שלא הקשיב לראיון המלא, הבהרתי כי חברי ימינה שהונו את בוחריהם ביודעין ומכרו את מדינת ישראל לשמאל הקיצוני והתנועה האיסלאמית ראויים להרגיש לא רצויים בציבור, וההתקרבנות שלהם בעניין הזה מוזרה".
עוד ציין: "הבהרתי כי איני מקבל את הדה-לגיטימציה שהם עושים למחאה דמוקרטית לגיטימית מצד המצביעים שלהם שכואבים, כועסים וחשים נבגדים. הדוגמא של בית הכנסת לא נאמרה בהקשר הדתי אלא התרבותי. אנשי ימינה לא רצויים בשלל אירועים ציבוריים בקרב הציבור שאותו הונו, וזה אך טבעי ומתבקש".
"שליח ציבור שעושה רצון שולחיו זוכה להערכה ואהבה" סיכם. "שליח ציבור שמפנה עורף לשולחיו שלא יצפה להתקבל באהבה בקרב הציבור. כן, גם בבית הכנסת".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו