המשטרה פרצה לטלפונים של אזרחים בלי אישור
תחקיר של כלכליסט חושף כי המשטרה ביצעה פריצות לטלפונים של אנשים פרטיים ואישי ציבור כדי להאזין ולאסוף מידע ללא צו בית משפט, ללא הרשאה וללא פיקוח. במשטרה מכחישים

תחקיר ענק של העיתון כלכליסט חושף כי המשטרה ביצעה פריצות לטלפונים של אזרחים ללא צווים, ללא פיקוח וללא בקרה.
על פי התחקיר, הפריצה נעשתה על ידי חברת NSO שהשתמשה בתוכנת פגסוס והיא נעשתה כלפי שלל אנשים פרטיים וציבוריים, מראשי ערים ועד ראשי מחאת הדגלים השחורים, להם יכולה הייתה המשטרה להאזין ולעקוב אחרי תנועותיהם.
הטריגר להפעלת הפריצות, הייתה התגברות המחאה נגד נתניהו, במקביל להתפרצות הקורונה. המשטרה ניסתה לעצור את ההפגנות כדי למנוע התכנסויות המוניות, אך בני גנץ והצד שלו בממשלה הפריטטית, דרשו להחריג את ההפגנות, שקיבלו גם אישור מבית המשפט, ואלה התקיימו למרות הסגרים.
אבל לראשי מחאת הדגלים השחורים לא היה מושג שמשטרת ישראל שתלה מרחוק בטלפונים שלהם את תוכנת המעקב של NSO ולמעשה השתלטה על המכשירים שלהם ויכלה להאזין לכל שיחותיהם ולצפות בכל ההתכתבויות שלהם.
בתחקיר כלכליסט נחשף, כי לא רק ראשי מחאת 'רק לא ביבי' היו יעדים של יחידת הסייבר של המשטרה, אלא גם ראש עיר מכהן שנחשד בקבלת שוחד, והטלפון שלו נפרץ כדי לחפש ראיות. "הפריצה מרחוק לנייד במקרה הזה הניבה ראיות לעבירות. אותן ראיות הולבנו בהמשך כמידע מודיעיני, ואז נפתחה חקירה גלויה" נכתב בתחקיר.
במקרים נוספים נעשה שימוש לפרוץ לעובדים בחברות ממשלתיות, כדי לאסוף חומרים שישמשו את החשודים כאמצעי לחץ בחקירה. "בין היתר התוכנה הושתלה בנייד של מקורב לפוליטיקאי בכיר, כדי לנסות למצוא אצלו ראיות בחקירת שחיתות".
חברת NSO הסתבכה לאחרונה כשהממשל האמריקאי הכניס אותה ל"רשימה השחורה" של חברות העוסקות במעשים לא חוקיים.
מי שעמד בראש המשטרה, ואישר את השימוש בתוכנה היה המפכ"ל לשעבר רוני אלשיך, שהביא איתו את אמצעי החקירה מהשב"כ, שם שימש כסגן ראש הארגון.
הדמוקרטיה הישראלית ז"ל
יו"ר הציונות הדתית ח"כ בצלאל סמוטריץ' הגיב על התחקיר: "הדמוקרטיה הישראלית ז"ל. נעמת לנו מאוד."

השר לבטחון פנים, אומר כי לא הייתה פריצה לטלפונים
מהמשטרה נמסר בתגובה: "בהמשך לפרסומים בהם לכאורה משטרת ישראל משתמשת בתוכנת ריגול כפי שפורסם הבוקר בכלכליסט ברצוננו להעמיד את הדברים על דיוקם: אין שחר לטענות העולות בכתבה שפורסמה היום. כל פעילות המשטרה בתחום זה הינה ע״פ דין, על בסיס צווי בימ"ש ונהלי עבודה מוקפדים. בתחום זה קיימות מערכות פיקוח ובקרה מוגברות בתוך הארגון ומחוץ לארגון. צר לנו על הניסיון לגרום נזק לפעילות המשטרה ללא בסיס. משטרת ישראל תמשיך לפעול בנחישות לאכיפת החוק במדינת ישראל."
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו