אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

לכבוד שבת: מתכון לעוגיות אלפחורס שנמסות בפה

אין כמו עוגיית אלפחורס נמסה בפה, ליד הקפה. קבלו מתכון מיוחד לכבוד שבת, וגם: למה קוראים ככה לאלפחורס?

לכבוד שבת: מתכון לעוגיות אלפחורס שנמסות בפה
  (צילום: שאטרסטוק)

מחפשים פינוק מיוחד לשבת? לכו על עוגיות אלפחורס, שתמיד הולכות טוב עם הקפה. מתכון מיוחד

למה קוראים לאפלחורס ככה? העוגיות הספרדיות נגזרות מהמילה הערבים "אַל-פָאחִ'ר", שתרגומה הוא "משובח". העוגיות הללו נחשבות למשובחות ביותר, ולא סתם.

מתכון לעוגיות אלפחורס

מצרכים

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
80 גרם אבקת סוכר
2 חלמונים
כפית תמצית וניל
1 כוס קורנפלור
כוס פחות שלוש כפות קמח (110 גרם)
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
ריבת חלב איכותית

אופן ההכנה

1. במיקסר שמים את החמאה ואבקת סוכר ומערבלים עד לקבלת מרקם חלק.

2. מוסיפים את החלמונים ותמצית הוניל ומפעילים את המיקסר לאיחוד.

3. מוסיפים את כל היבשים: קמח קורנפלור ואבקת סודה לשתיה. מערבבים עד קבלת בצק אחיד וחלק.

4. הופכים את הבצק לכדור. מעבירים את הכדור לנילון נצמד לחצי שעה במקרר.

5. לאחר הקירור מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של סנטימטר וחצי. קורצים עיגולים בגודל שרוצים הכי טוב בקוטר 4 ס"מ.

6. מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפיה במרווחים גדולים. עד 16 עוגיות במגש. אופים על 170 מעלוץ, לא טורבו!  פס עליון ותחתון, עשר דקות בדיוק.

7. מחכים שהעוגיות יתקררו. הרכבה: מחלקים את העוגיות לזוגות, מורחים ריבת חלב על עוגיה אחת וסוגרים עם הזוג שלה. כדאי טיפה ללחוץ. אחר כך מגלגלים בקוקוס טחון.

יש לשמור את העוגיות בקירור

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו