בין התפילות: 3 המלצות לקריאה בזמן הצום
יום כיפור עוד רגע כאן וזה הזמן להתכונן לצום בצורה הטובה ביותר. במיוחד לקראת הצום, ריכזנו לכם מספר ספרים מומלצים לקריאה בין התפילות במהלך צום הכיפורים

הצום עוד רגע יתחיל, ומלבד הכנת הגוף לצום המתקרב, הכינו גם ספרים שתקראו בין התפילות במהלך הצום. במיוחד לצורך כך, ריכזנו עבורכם המלצות לספרים:
"מוליכים להצלחה"
פרלמוטר היה באינטל תקופה ארוכה שבא העולם הטכנולוגי התקדם והתפתח בצורה מהירה ומפתיעה מאוד. כמנהל באינטל פרלמוטר נדרש להיות חדשני ויצירתי, לנסות לשער מה יהיה הדבר הבא בעולם המחשוב, להתמודד עם משברים וטעויות ולייצר שותפויות.
היות באינטל בתקופה הזו זה להיות במרכז העניינים של העולם הכי משמעותי באותו זמן. עולם המחשוב הוא העולם שמשפיע על כולנו ונוגע בכולנו בצורה כזו או אחרת, לכן הסיפור של פרלמוטר כל כך מעניין. אבל יש בספר הזה הרבה יותר.
פרלמוטר מספר בספר הזה את סיפורו האישי-האוטוביוגרפי והוא עושה זאת בדרך של תובנות ולקחים. נקודת המבט בספר היא מתוך ראייה מעמיקה לאחור, שרואה את הדברים ומוציאה מהם את הנקודות המרכזיות.

(באדיבות: ידיעות ספרים)
בספר ישנן מחשבות ותובנות שיעזרו לכל מנהל, וגם לכל אדם שמנהל את עצמו. ממליץ מאוד לקרוא את הספר פרקים פרקים ולחשוב/לסמן לעצמכם נקודות שחשובות לכם. לא בכל יום מוגש לנו ניסיון חיים עשיר ומדויק כל כך.
'מוליכים להצלחה', דדי פרלמוטר, 246 עמ' בהוצאת 'ידיעות ספרים'
"מהפכת הקשב"
ד"ר מיכה גודמן, בחר להקדיש למערכת היחסים הזו את ספרו החדש "מהפכת הקשב". כמו בכל ספריו האחרונים, גודמן מזהה נקודת שבר בחברה הישראלית ומציג את הצדדים השונים של העניין תוך מתן כיוון כללי לריפוי השבר. גם כאן גודמן מזהה נקודת שבר כלל אנושית ואת הדרך לתיקונה.
גודמן מתאר שתי נקודות שבר מרכזיות שיצרה הטכנולוגיה. האחת פוליטית, שבה הטכנולוגיה יוצרת שיח מקוטב וקיצוני, שלא פוגש את הצד השני בצורה אמתית. הנקודה המרכזית שמדגיש גודמן היא המדיום ולא המסר עצמו. הרשתות החברתיות מעצימות את הכעס והשנאה מכיוון שהרגשות הללו מוכרים ותופסים את תשומת הלב, ועל ידי הדגשתם הרשתות כובשות את תשומת הלב שלנו.

(באדיבות: כנרת זמורה דביר)
נקודת השבר השנייה היא פסיכולוגית. הטכנולוגיה יוצרת בדידות במקום חברות, יוצרת דיכאון במקום אושר, היא פוגעת בקשב שלנו ומעודדת קנאה. גודמן לא נגד הטכנולוגיה הוא רואה היטב את יתרונותיה ואת הטוב שהיא עשתה בעולם אבל יחד עם זאת הוא מדגיש את הנזקים שהיא גורמת, שכולנו מודעים להם אבל לא מתמודדים איתם.
'מהפכת הקשב, העידן הדיגיטלי – השבר והתיקון', מיכה גודמן, 207 עמ', בהוצאת כנרת זמורה דביר.
"כל העומרים שהיו לה"
בספר "כל העומרים שהיו לה", אורנה ורכובסקי מספרת על חיים ורותה שיושבים 'שבעה' על בנם עומר. במהלך השבעה באים חברים וחברות שהכירו את עומר, חברים של חיים ורותה ושל איילה ונעמה האחיות-התאומות של עומר. כולם יושבים במעגלים קטנים ומדברים ומספרים ומעלים חוויות. חיים ורותה שומעים על כל מיני "עומרים" שהיו כולם בנם עומר.
עולים אירועים מהעבר, נעימים יותר ופחות והם מביאים את חיים ורותה למחשבות האם פעלו נכון בעבר, האם היה אפשר אחרת. 'שבעה' הוא גם שבוע של מחשבות וחשבון נפש מסוים. זה לא הספר הראשון שעוסק בשבעה אבל זה הספר הטוב ביותר, לדעתי.

(באדיבות: כנרת זמורה דביר)
ורכובסקי מצליחה לתאר את מהלך השבעה בצורה מאוד יפה ומדויק. הספר מחולק לפי ימי השבעה ובכל יום מתרחש דבר מה. אין פה דרמה גדולה או אקשן מטורף, יש פה את מאורעות החיים הפשוטים והשגרתיים של כולנו, ולכן קל כל כך להזדהות. בתור מי שכבר ישב 'שבעה' מצאתי את עצמי מאוד בתוך הספר.