הגיעו להסכמות: פרטי ההסכם בין לפיד לליברמן
ראשי יש עתיד וישראל ביתנו, יאיר לפיד ואביגדור ליברמן, הגיעו להסכמות על הסעיפים הקואליציוניים וקווי היסוד של הממשלה הבאה. אלה התיקים שתקבל ישראל ביתנו

8 ימים לסיום המנדט של יאיר לפיד, הלילה (שלישי) הושגו הסכמות בינו לבין יו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, על כלל הסעיפים במשא ומתן הקואליציוני וקווי היסוד של הממשלה.
במסגרת ההסכם תקבל ישראל ביתנו את תיק האוצר שיילך ליו"ר המפלגה אביגדור ליברמן. בנוסף, המפלגה תקבל גם את ראשות ועדת הכספים ועוד שני תיקים נוספים. אח התיקים הוא המשרד לפיתוח הנגב והגליל שהיה מיועד בתחילה לאיילת שקד.
בנוסף הצדדים סיכמו על קווי היסוד של הממשלה כמו גם על חוק פרויקטים לאומיים. כמו כן הושגו הסכמות בנושא דת ומדינה.
במקביל לנסיון להקים ממשלה, יו"ר מפלגת 'יש עתיד', חבר הכנסת יאיר לפיד, מקדם באמצעות עיסאווי פריג' מהלך של פיזור הכנסת, כדי למנוע מנתניהו להקים ממשלה במידה ולפיד לא יצליח להשיג 61 אצבעות.
כזכור, ללפיד נותרו 8 ימים לפקיעת המנדט, כאשר לאחריהם המנדט צפוי לחזור לכנסת ל-21 יום, בהם כל חבר כנסת שיביא 61 חתימות יוכל להקים ממשלה.
בגוש השינוי רוצים למנוע מצב בו המנדט חוזר לכנסת, ואם בימים הקרובים לא תחול התקדמות משמעותית בהקמת הממשלה, הם יקדמו את החוק לפיזור הכנסת.
יו"ר הקואליציה, חבר הכנסת מיקי זוהר, הודה אמש בקולו כי הליכוד כשל בהבאת שני עריקים שישלימו 61 לממשלת נתניהו.
כזכור, לאורך תקופה ארוכה טענו בליכוד שאם בנט יודיע שהוא מוכן להקים ממשלה עם נתניהו יימצאו במחנה השני שני עריקים. כעת הוא אומר כי אין לכך היתכנות.
בראיון לערוץ כנסת, אמר זוהר: "אני אומר חד משמעית – אין עריקים ולא יהיו עריקים".
זוהר נשאל האם הם שיקרו כשאמרו זאת לבנט, והוא השיב: "עשינו כל מאמץ לשכנע את האנשים ההגיוניים שנמצאים במפלגה של גדעון סער ובכחול לבן, להסביר להם שהם הולכים להתאבדות, להקים ממשלה עם מרצ והמשותפת, זו ממשלה רעה ומסוכנת לישראל".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו